HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş’te sosyal ve kültürel faaliyetler sürdüren, Ödemiş Anadolu Gençlik Halk Oyunları Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği, bünyesinde oluşturduğu tiyatro grubuyla tiyatro perdelerini açıyor.

Tiyatro Umut ismiyle çalışmalarına başlayan grubun yönetmenliğini Tiyatro eğitmenleri Mehmet ve Canan Mursallı çifti üstleniyor.

2008 yılından bu yana dernek olarak çeşitli projelere imza atıklarını belirten Ödemiş Anadolu Gençlik Halk Oyunları Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği Genel koordinatör Ergin Bayar; “2008’den bu yana halk oyunları, Latin dansları, bağlama, gitar ve keman kurslarıyla Ödemiş’imize hizmet ettik. 2 yıldır düzenlemiş olduğumuz Polonya ve Fransa festivalleriyle de Türk Kültürünü, müziğini ve oyunlarını yurt dışında da temsil etme şansı yakaladık. Kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak bunun yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için çıktığımız bu yolda Umut Tiyatrosu ile daha da güçlü ilerleyeceğimizi düşünüyorum.”

 Tiyatronun kişisel gelişimde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Yönetmen Canan Mursallı; “Ödemişlilere tiyatro sevgisi konusunda yararlı olabilirse büyük mutluluk duyacağım. Çocuk grubunun pazartesi ve Cuma günleri saat: 14.00,yetişkin grubunun ise hafta içi her gün saat: 19.00’da Atatürk mah. Harbiye Cad. no:21 de bulunan dernek çalışma salonunda yapıyoruz. Tüm Ödemişli hemşerilerimizi çalışmalarımıza bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi