Panele, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü, Saadet Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, daire müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Başkan Demir ; “15 Temmuz’da dersini çalışmamış işini bilmeyen bir grubun kalkışması vardı. Tarih bilselerdi Malazgirt’i İstanbul’un Fethini Kurtuluş savaşını bilselerdi bu milletin canını vereceğini ama boyunduruk altına girmeyeceğini bilirlerdi. Reisin ardından muhasır medeniyetler seviyesine yaptığımız yürüyüşten ödün vermeyeceğiz ”dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ; “E muhtırada, 17-25 Aralık, Gezi olaylarında bu ülke pek çok kalkışmaya şahit olmuştu. Ancak,100 yaşına yaklaşan Cumhuriyetimizin içinde, Meclisin bombalandığı bir üniformanın hainlerin insanlarımızın üzerine kurşun sıktığı bir başka ortamı bu ülke yaşamamıştı. İlk defa böylesine kötü meclisin bombalandığı bir günü yaşadık. Ancak bir musibet bugün hayra dönüştü ”dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık yaptığı konuşmada sözlerini salonda bulunan öğrencilere “Çok değerli gençler “Sözleriyle seslenerek başladı. Kocabıyık ; “15 Temmuz bir darbe değildir. Darbe komisyonunda 35 kişiyi dinledik.15 Temmuz darbesiyle ilgili 20’ye yakın kitap, istihbarat, raporları gösterdi ki bu askeri bir darbe değil yabancı güçlerin desteğiyle yapılmış bir işgal girişimidir. Yabancı ülkeler tarafından istihbarat örgütleri tarafından tertiplenmiş 15 Temmuz darbesinde iblis şeytani bir örgüt olan FETÖ örgütü devleti ele geçirmeye çalışmıştır. Bu darbenin asıl amacı hızlı Türkiye’nin ilerlememesini engellemektir. Cumhurbaşkanımız ülkenin koşmasını istiyor. Onlar Türkiye’nin yavaş yavaş yürümesini istiyor.15 Temmuz gecesi milletin kararlılığı sayesinde kazandık. Fetö‘nün maşaları yakalandı” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi