HABER: AYŞE AKYÜZ



Ödemiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi gençleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Birgi ve Bademli Mahalle meydanın da düzenledikleri etkinliklerle kadına yönelik şiddete dikkat çektiler. ÇYDD’li ADD’li genç kızlar kadına yönelik şiddetin sembolüyken, makyajlarıyla dikkatleri üzerine çektiler. Genç Kızların makyajlarına imza atan Halil Yancı “yaptığımız makyajlar gittiği mahallerde dikkatleri üzerine çekti. Günün anlam ve önemini kız arkadaşlarımızın yüzlerindeki ifade ile yansıttık. Amacımıza ulaştığımızı düşüyorum.”

 Birgi Ulucami önündeki ve Bademli festival alanında yaptıkları etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken gençler, kimi zaman öldürülen kadınların fotoğraflarını ellerinde taşıyarak halka oluşturdular, kimi zamanda kadına karşı yapılan şiddeti bir tiyatro oyununa dönüştürdüler. Yapılan etkinliklerin sonunda ölenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve kadın cinayetlerinin son bulması dileğinde bulunuldu.

Başer “Sizlere YGS sınavında ve hayat sınavında başarılar diliyorum”

Uzun yıllar Bademli Mahallesinin Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve Bademli Köy-Koop kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Mustafa Başer’i, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nden gençleri ziyaret etti. 92 yaşında olmasına karşın aktif siyasi hayatına devam eden Başer “Siz yarınımızın teminatı olan Cumhuriyet’in aydınlık gençleri; Atatürk’ün bu vatanı sizlere emanet ettiğini asla ve asla unutmayınız. Sizlere olan inancım ve güvenim tamdır, sonsuzdur. Siz gençlerin toplum sorunlarına karşı duyalı davranması ülkenin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Sizlere yaklaşmakta olan YGS sınavında ve hayat sınavında başarılar diliyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi