HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Gürçay Işık, “Atatürk Cumhuriyeti laik-demokratik, sosyal hukuk ve üniter devlet yapısıyla dünyada emperyalizmin yenilgiye uğratılabileceğinin kanıtıdır. Tüm mazlum uluslara ilham kaynağı olmuştur. Uluslararası güç odakları ve yerli işbirlikçiler, Cumhuriyetin zayıflaması için çeşitli senaryoları değişik zamanlarda uygulamaya koymuş; Atatürk’ün Model Devlet Sistemini yıkmaya yönelik çabalarını aralıksız sürdürmüştür.

Atatürk Cumhuriyetini savunan, temel değerlerini anlayan ve topluma anlatan, kalemini, aklını, kişiliğini satmayan, namuslu, yurtsever, aydın gibi aydın insanların yok edilmesiyle rejim daha kolay dönüştürülebilecekti. Bu nedenle toplumu bilinçlendiren, aydın isimlerin seçilip susturulması gerekliydi, Kubilay’la başlayan süreç, 12 Eylül 1980 darbesiyle Cumhuriyeti yıkım projelerinin bir bir uygulamaya geçtiği, özellikle 1990’ların başından itibaren acımasızca devam etmiştir.

Kurucu Genel Başkanımız Prof.Dr. Muammer Aksoy’un 31 Ocak 1990’da katledilişinin ardından, 06 Ekim 1990’da; aynı ideal ve değerler uğruna mücadele eden Doç. Dr. Bahriye ÜÇOK, evine gönderilen bombalı kargonun patlaması sonucu şehit edildi. Hiç şüphesiz ki Prof.Dr. Muammer Aksoy’u şehit edenlerle Doç. Dr. Bahriye Üçok’u şehit edenler aynı karanlık güçlerdi. Şayet devlet devletliğini yapsa ve Prof.Dr. Muammer Aksoy cinayetini aydınlatılabilseydi, Doç. Dr. Bahriye Üçok belki de katledilemeyecekti. 1990 ’lardaki aydın katliamının ilk halkası Prof.Dr. Muammer Aksoy, ikinci halkası da Doç.Dr. Bahriye Üçok olmuştur. Devlet her iki cinayete de seyirci kaldığı için sonraki cinayetler işlenmiştir.

Dünya siyaset tarihi bir devletin rejimi değiştirilmek isteniyorsa, önce o rejimi savunan aydınların ortadan kaldırıldığına yönelik örneklerle doludur.

Emperyalist planlar gereği; Atatürk Cumhuriyeti, dönüştürülmeli, başkalaştırılmalı ve temel değerlerinden uzaklaştırılmalıydı. İşte tüm aydın cinayetlerinin temelinde bu amaç yatmaktadır.

Doç.Dr. Bahriye Üçok ilahiyatçı, siyasetçi ve bir bilim insanıydı. “Atatürk’ün izinde bir arpa boyu” bile yol alınamadığını açıkça söyleyerek; dinle ilgisi olmayan, fakat dini araç olarak kullanan çıkar odaklarına karşı savaş açmış, bir yiğit devrimci, inançlı bir Atatürkçüydü. O’nun katledilmesine devlet ve maalesef toplum seyirci kalmıştır. “Kanı yerde kalmayacak” sözleri unutulmuştur. Fakat Bahriye Üçok Atatürkçü Düşünce ’nin meşalesini taşıyan bir yürekli yurtsever olarak yıllar geçse de unutulmayacaktır.

Doç.Dr. Bahriye Üçok ve tüm Cumhuriyet şehitleri mücadelemizde yaşamaktadır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte yolumuzu aydınlatmaktalar, Şehitlerimiz Meşalemizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi