Yayınlanan basın açıklamasında kurucu Başkan Aksoy ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı ; “Ateşli bir hatip, inanmış bir laik ve kararlı bir Atatürkçü. Muammer Aksoy'un 1950'li yıllardan bu yana taşıdığı kimliği ve kişiliğini yakından tanıyanların, onu tanımlarken kullandığı üç sıfat bu.1917 yılında Antalya'da doğan Muammer Aksoy 1937 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni1950 yılında ise Zürih Hukuk Fakültesini Hukuk Doktoru; unvanıyla bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1952 yılında doçent, 1963 yılında profesör olan Aksoy,27 Mayıs ihtilali sonrasında 1961 Anayasasının hazırlanmasında önemli katkılarda bulunarak Kurucu Meclis'te Anayasa'nın sözcülüğünü yaptı. Aksoy, 1960'lı yıllarda milli petrol ve maden hareketinin öncülüğünü yapmış, bu konuda devrin bakanları ile polemiklere girmişti.1957 yılından bu yana Türk Hukuk Kurumu'nun başkanlığını sürdüren Aksoy,1977 yılında CHP'den Milletvekili seçildi ve bu görevini 12 Eylül 1980'e kadar sürdürdü. Parlamento görevi sırasında TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığını yapan Aksoy, ayrıca Avrupa Konseyi üyeliğinde bulundu ve 11 yıl süre ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi üyeliği yapan, Muammer Aksoy,  Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanlığını yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Aksoy,31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Aksoy bugün hayata olsaydı 100.  doğum gününü kutlayacaktık.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından yayınlanan yazılı basın açıklaması şöyle devam etti, “Atatürkçü Düşünce Derneğinin kurucu Genel Başkanı hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’un alçakça pusu kurularak öldürüşünün 27’inci yıl dönümü. Atatürk’ün ölümünün ardından devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve AKP iktidarı döneminde de doruk noktasına ulaşmıştır. Gelinen noktada demokrasi ve özgürlük perdelerinin arkasında kabul ettirilmeye çalışan sözde değişim ve dönüşüm projeleri gerçekte emperyalizmin eli ile laik, demokratik Cumhuriyetin bir faşist diktatörlüğe dönüştürülmesini amaçlamaktadır.”

“Bu gerçeği yıllarca önce gören ve toplumu uyaran, her biri alanında uzmanlaşmış aydınlarımız hunharca katledilmişlerdir. Üstelik bu cinayetlerin her biri, kamuoyunu tatmin edecek biçimde aydınlığa kavuşturulamamış bazı soruşturmalar tetikçilerin yakalanmasıyla sonuçlandırılmıştır. Bu tutum AKP iktidarı döneminde de değişmemiş, aksine İlhan Selçuk, Türkan Saylan ve Uçkun Geray gibi aydınlarımız siyasallaşmış yargı eli ile katledilmişledir. Emperyalist yönlendirmeli etnik bölücüler, kamu kaynaklarını hortumlayanlar, doğamızı, hukukumuzu, kültürümüzü katledenler; Aksoy, Mumcu, Üçok ve Kışlalı gibi kanaat önderlerinden bir an önce kurtulmak istemişlerdir. Cinayetlerin arka yüzünün aydınlatılmasını istemek ne denli kutsal bir ödev ise, onların Atatürkçü niteliklerini örnek almak amaçlarını ve ideallerini yaşatmakta bir o kadar önemli ve anlamlıdır. Yaşamları boyunca tam bağımsızlığı, demokrasiyi, çağdaşlığı, laik ve üniter devlet yapısını savunan uluslararası sermayenin sömürüsüne, gericiliğin her türlüsüne karşı çıkan başta 27 yıl önce öldürülen Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy olmak üzere tüm aydınlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Ateşli bir hatip, inanmış bir laik ve kararlı bir Atatürkçü Muammer Aksoy'un 1950'li yıllardan bu yana taşıdığı kimliği ve kişiliğini yakından tanıyanların, onu tanımlarken kullandığı üç sıfat bu.1917 yılında Antalya'da doğan Muammer Aksoy 1937 yılında İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni1950 yılında ise Zürih Hukuk Fakültesini Hukuk Doktoru; unvanıyla bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1952 yılında doçent, 1963 yılında profesör olan Aksoy,27 Mayıs ihtilali sonrasında 1961 Anayasasının hazırlanmasında önemli katkılarda bulunarak Kurucu Meclis'te Anayasa'nın sözcülüğünü yaptı. Aksoy, 1960'lı yıllarda milli petrol ve maden hareketinin öncülüğünü yapmış, bu konuda devrin bakanları ile polemiklere girmişti.1957 yılından bu yana Türk Hukuk Kurumu'nun başkanlığını sürdüren Aksoy,1977 yılında CHP'den Milletvekili seçildi ve bu görevini 12 Eylül 1980'e kadar sürdürdü. Parlamento görevi sırasında TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığını yapan Aksoy, ayrıca Avrupa Konseyi üyeliğinde bulundu ve 11 yıl süre ile CHP Parti Meclisi üyeliği yapan, Muammer Aksoy,  Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanlığını yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Aksoy,31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.”

Editör: Haber Merkezi