HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Yapılan basın açıklamasına Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürçay Işık ve Yönetimi katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği adına açıklamayı Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Ayaydın yaptı.

Ayaydın yaptığı açıklamada, “ 19 Mayıs 1919 tarihi, tarihten silinmek istenen Türk ulusunun yeniden doğduğu, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı önemli bir gündür. Bu gün, 1933 yılından bu yana Türk Gençliği tarafından bayram olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs, yıkılmış, viran olmuş, yabancılar tarafından işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluş savaşının ilk adımının atıldığı gündür. Dünyada Emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetini kuran ulu önder Atatürk’ün doğum günüdür. Gençlik, ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.

Büyük Önder’imiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Bugün bu emanete her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken koşulları yaşamaktayız. Atatürk’ün emanetine sahip çıkan Ulusumuz ve Türk Gençliği’nin, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına inancımız tamdır. Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. Vermeyeceklerinin en son örneğini İzmir’de Atatürk Lisesi’nde yaşadık.

Bugün Atatürk ve Cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler,  o ışığın şiddeti ve gücüyle tarih olacaklardır. Atatürk ve onun eserleri gençlerin omuzun da sonsuza değin yaşamaya devam edecektir.

Bugün aynı zamanda 19 Mayıs 1989'da yola çıkan , Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok şubesi olan Atatürkçü Düşünce Derneğinin kuruluş yıldönümüdür Atatürk ilke ve devrimlerine karşı gizli ya da açık saldırıların yapıldığı, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı çağdaş kazanımların geriye doğru çevrilmek istendiği ve tüm bu çabalara karşın Atatürk ilke ve devrimlerine sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından dernek kurulmuş bugünlere kadar genişleyerek yaşatılarak gelinmiştir. Bu ilke ve devrimlerin sonsuza kadar yaşatılacağı herkes tarafından bilinmelidir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi olarak Tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Atamızı ve Ulusal kurtuluş mücadelemizde emeği geçen gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi