HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ve Ödemiş Belediyesi Halkoyunları topluluğu, 12 Mayıs 2018 günü Almanya-Karlsruhe’de 23 Nisan kapsamında düzenlenen çocuk ve gençlik festivaline katıldı. Graben- Neudorf Belediye Başkanı Christian Eheim'in daveti üzerine Ödemiş Belediye Meclisi tarafından görevlendirmeleri yapılan 22 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan ekip,  8-15 Mayıs tarihleri arasında, Ödemiş’i ve Türk Kültürünü tanıtmak aynı zamanda farklı bir kültür ile temasa geçmek, yeni yerler ve farklı medeniyetler tanımak Amacıyla Almanya’ya gittiler.

Ödemiş Anadolu Lisesi'nin 22 öğrencisinden oluşan Ödemiş Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 12 Mayıs 2018 günü Pestalozzi-Halle de yaklaşık 30 dakika süren etkinlikleriyle göz doldurdu. Ege Zeybek, Otantik Türk Düğünü ve Aşık-Maşuk oyunlarından oluşan program izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Okul müdürü Erdal Görken, “ Ödemiş’ten yurtdışına çıkmak amacıyla havalimanına transferimizden itibaren yaşadığımız her dakika, tanıştığımız her insan ve gördüğümüz her coğrafya eminim öğrencilerimin zihninden hiç çıkmayacak. Pek çok ilkleri bu kısa dönemde yaşayan öğrencilerim ailelerini, okullarını ve Ödemiş’i temsil etmelerinin bilinciyle hareket etmişlerdir. Bu festival kapsamında büyük dostluklar edindiğimiz gibi geleceğe yönelik hedef koyma, hedefe uygun harekat tarzı geliştirme iradesi hususlarında öğrencilerimin gözlerindeki ışığı görebiliyorum. Bu etkinlikte bizleri destekleyen Belediye Başkanımız Mahmut Badem’in şahsında Ödemiş Belediyesi’nin bütün unsurlarına, Ödemiş Ticaret Odası ve Borsası’na öğrencilerim ve velilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Düğün Halayına katılan Belediye Başkanı Christian Eheim'in coşkusu görülmeye değerdi.


Editör: Haber Merkezi