ÖZEL HABER: BAŞAR UÇAR
Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü, Ödemiş ve Bayındır’daki iki ormanda yangın havuzu inşa ederek yangın sezonu için önlemlerini artıracak.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bayındır, Tire, Selçuk, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçelerinin tamamı ile Kemalpaşa ve İncirliova ilçelerine kısmen hizmet veren Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü, Ödemiş’te Subatan Yaylası’na Bayındır’da da Çınardibi Mahallesi’ne yangın havuzları inşa ettirecek.
Yangınlara müdahale kolaylaşacak
Orman yangınlarına müdahaleyi kolaylaştıran yangın havuzlarının inşaat ihalesi 7 Mart Salı günü saat 14.00’da Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’nde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. Gölcük Orman İşletme Şefliği Subatan Yangın Havuzu ve Bayındır Orman İşletme Şefliği Çınardibi Yangın Havuzu’nun inşaatları ihale sonrası sözleşmenin imzalanmasının ardından 75 takvim günü içerisinde tamamlanacak.
115.877,2 hektarlık orman alanına hizmet veren Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü bölgedeki orman yangınlarına karşı yangın havuzlarının sayısını her geçen yıl artırıyor.

Editör: Haber Merkezi