HABER: GAMZE ONAN

        Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar beraberinde Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte teşekkür turlarına çıktı. İlk teşekkür ziyaretini Kiraz’a yapan Hotar ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş’e geldiler.   

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Ödemiş  Ak Parti İlçe Binası’nda İlçe Başkanı Halil Demir ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, partililer tarafından karşılandı.

 “2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi de Ak Parti ile taçlanacak.”

İlk olarak konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Diğer siyasi partilerin kendi şahsi menfaatleri ve arzuları ile Türkiye bugün ciddi bir kaosa girecekti. Fakat artık insanlar gerçekleri görmeye başladı. İnanın bana şu kumpasları engelledik ya bundan sonra göreceksiniz 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi de Ak Parti ile taçlanacak. Bunun için müthiş bir potansiyel var. İzmir’de aldığımız oy hiç öyle azımsanacak bir oy değil. Büyükşehir’in elinden bütün mazeretlerini, bütün bahanelerini elinden alacağız. Bizde dinlenmek yok arkadaşlar dur durak bilmeden çalışacağız, Atatürk’ün ölümünden sonra bu ülke duraksadı. Atatürk çok büyük bir liderdi, bu ülkenin önünü açtı. Ölümünden sonra bir duraksama, bir yerinde sayma durumu söz konusu oldu. Dünyanın büyük devletlerine dikkat edin 100 yıl önce bitirdikleri yolları, barajları, metroları Ak Parti 13 yılda çok hızlı bir biçimde yaptı. Cumhuriyet döneminin üç katı kadar yol yaptık. Bunlar büyük bir enerji gerektiriyor, bunlar büyük bir çalışma gerektiriyor. Biz bu enerjiyi içimizde, ruhumuzda hissediyoruz.”

Ak Parti Ödemiş İlçe Binası’nda konuşan Hotar burada yaptığı konuşmada, “1 Kasım’ın öncesini hep birlikte yaşadık, çilesini beraber çektik. Seçim sonuçlarını görünce sevindik. Önümüzde 2019’a kadar geniş bir zaman var. Hem belediyeler için hem yerel seçimler için, hem vaatlerimizi gerçekleştirmek için aslında uzun ve kesintisiz bir zaman şeklinde görünmesine rağmen, biz çok büyük başkanımızın da söylediği gibi ertesi gün bir telaşa girdik. Biran evvel toplantılarımızı yapalım. Biran evvel ziyaretlerimizi yapalım. Buda şöyle bir duygudan kaynaklanıyor, sadece Ak Parti Teşkilatlarında var. Biz bize oy veren her vatandaşın oylarında hakkı olduğuna inanan insanlarız. Bize oy verenlerin sayısı arttıkça ki 1 Kasım da her ilçemizde oyumuzu arttırdık, bize oy verenlerin sayısı arttıkça, sorumluluğumuzda artıyor. Böyle olunca biz daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok talebi cevaplamak gibi daha çok gayret içinde oluyoruz. Başka bir partide böyle bir şey olsa, bunun getirdiği rehavet olacak. 3 günde bir tatil yapalım, dinlenelim çok çalıştık diye bir duygu olacak. Ama bakıyorum maşallah tüm teşkilatlarımızda tüm Türkiye’de böyle bir duygu var, bu duyguda zaten zorla olmaz, parayla pulla olmaz, ısmarlama olmaz. Bu ancak ülkesini sevmekle, partisini sevmekle, kurucu genel başkanını ve başbakanını sevmekle olur. Allah iyi ki bizlere kısmet etti, iyi ki bizleri yol arkadaşı kıldı, ben bunun için her zaman şükrediyorum, hepinizden Allah razı olsun. 1 Kasım öncesi hem ülkemizin geleceği için, hem çocuklarımızın geleceği için, hem ekonomik dengeler, hem artan terör gibi aklınıza gelebilecek tüm olumsuzlukların Türkiye’de Allah korusun tekrar yaşanabilmesinden hepimiz endişe duymaktaydık. Belki de hepimiz bir anlamda canımızı dişimize taktık, bir yerine beş çalıştık ve çok şükür karşılığını da aldık.”

“Hedefimiz diğer ilçeleri de Ak Partili Belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak”

Hotar, “Şimdi 2019 yılına kadar hem uzun bir zaman hem de göz açıp kapayıncaya kadar geçebilecek bir zaman aslında. Hedefimiz İzmir’de Ak Parti’li olmayan belediyelerimizin Ak Partili Belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak olmalı. Bu süre içerisinde tüm İzmir’e tüm mahallelerimize, tüm ilçelerimize gücümüz oranında Ak Partili olarak dokunabilmeliyiz. Hiç bir şey yapamıyorsak yine bir evin kapısını çalıp bir eli sıkabilmeliyiz. Çözülemeyen konuları sizler ilçe başkanımıza oda il başkanına, il başkanı da bizlere getirerek sorunları çözmeliyiz. Bu heyecanımızı, bu ekip ruhunu, bu çalışma duygusunu kaybetmememiz lazım.”

12 yıl önce söyleseniz herkes gülerdi

Hotar, “Biliyorsunuz partimiz kuruldu yaklaşık bir yıl sonra tek başına iktidar oldu. Ne Türkiye’de ne de Dünya da bunun çok örneği yok ve Allah’a şükür o günden bu güne de yine tek başına iktidar olarak gelmekte. Çok büyük işler yaptık. Denizin altından kanal yaptık, Marmaray’ı yaptık, uydu fırlattık. Yerli savunma sanayimizi yaptık. Bunların her biri bir cümle olarak görünüyor. Bunları 12 yıl önce kime söyleseniz gülerdi. Yani bırakın hayal etmeyi, düşünmeyi, yapılabileceğini gülerdik. Biz Kıbrıs’a denizin altından borularla su taşınacak desek gülerlerdi. Bugün hepsi gerçekleşti. Bunların hepsi bir cümle kadar kolay değil, kolay olmadı. Bunu inanarak yaptık, çalışarak yaptık. Ülkede yeni petrol kaynakları bulunmadı, doğal gazda çıkarmadık. IMF gibi kuruluşlardan borçta almadık, tam tersine borcumuzu ödedik. İhtiyacı olan her ülkeye yardım etmekteyiz. Bu asrın projelerini gerçekleştirmekteyiz. O zaman hepimiz böyle bir ekibe, böyle bir çalışkanlığa, bize karşı gösterilen böyle bir teveccühe kendi arzumuz, kendi çabamızla, kendi gücümüz yettiği ölçüde destek olacağız. Bize oy verenlere nasıl daha çok katkı sağlayabiliriz, nasıl daha çok laik olabiliriz bu yapıldığı an insanların kafası daha rahat olacak.”

  “Ödemiş Belediye Başkanı halkın içinde”

Buradan belediyeye geçen Hotar kapıda çiçeklerle karşılandı. Belediye Başkanı Mahmut Badem belediyenin yapmış olduğu hizmetleri tek tek sıraladı ve hükümetin belediyenin yapmış olduğu projelerde destek olmasından dolayı, Nükhet Hotar’a teşekkür etti.  

Nüket Hotar burada yaptığı kısa konuşmada: “Belediye başkanlarımızın hizmetleri ve halkla ilişkileri örnek oluşturması çok önemli. Diğer ilçeler için Ak Parti’li belediyeler örnek olacaktır. Ödemiş Belediye Başkanımızın halka inmesinin başarılı olduğunu görüyoruz, kendisini kutluyoruz. Bizlerde belediyemize, ilçemize, halkımıza yardımcı olmakla görevliyiz.” Bu arada bazı vatandaşların “ilçemiz yerine ilimiz diyoruz” sözlerine Hotar sessiz kaldı.

Hotar ve beraberindekiler belediye ziyaretlerinin ardından Tire Ak Parti Teşkilatı ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ödemiş’ten ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi