Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in eşi Nevin Badem, AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Müjde Çelik ve AK Parti ilçe kadın kollarıyla birlikte Belediye bünyesinde hizmet veren Kadın Sığınma Evi’nde kalanları ziyaret etti.

Kimi eşinin şiddetinden kimi ailesinin ilgisizliğinden dolayı Kadın Sığınma Evi’nde barınmak zorunda kalan kadınlar, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.  Samimi bir ev ortamında gerçekleşen ziyarette,  kadınlar sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentileri dile getirdi.

Nevin Badem; “Şiddete maruz kalan kadınlarımızın zorunlu ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek yerel yönetimler açısından sosyal ve toplumsal bir sorumluluktur. Aynı zamanda bu toplumumuzun bütününü ilgilendiren bir sorundur ve ortak hareket edilerek, çalışmalar sürdürülmelidir. Kadın Sığınma Evleri toplumu bir nebze olsun rahatlatıyor, ancak kesin çözüm değil. Bu sorunların eğitimle, bilinçlendirmeyle çözümleneceğine inanıyoruz. Dileğimiz Kadın Sığınma Evleri’nin artmaması.” dedi.

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Sığınma Evi’nde yaşayan kadınlara, kırmızı karanfil dağıtılarak, çeşitli hediyeler verildi.  

Editör: Haber Merkezi