AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema Bayındır Ziraat Odası’nın organize ettiği kahvaltıda Bayındırlı çiftçi kadın üreticilerle biraraya geldi. Bayındır Havuz Restoran’da düzenlenen toplantıda Milletvekili Nesrin Ulema İzmir için 35 projenin hayata geçirilmesi ile birlikte İzmir’in büyük bir köy olmaktan kurtulacağını söyledi.
Bayındır Ziraat Odası ziyaretinde süt primleri müjdesini veren Nesrin Ulema, “Eczacıyım ancak Küçük Menderes Havzası’nın tarımla ilgili sıkıntılarını biliyorum ve yakından ilgilenerek ilgili bakanlıklarımıza iletiyorum. Süt primleri Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek ve çiftçi vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak” dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile İzmir için gece gündüz çalıştığını söyleyen Nesrin Ulema, “Bölgede duble yol çalışmaları dört koldan ilerliyor. Yolun bitirilmesi ile bölgenin ticari ve tarım potansiyeli hak ettiği değerli alacak ve alıcılar artık bölgeye daha rahat ulaşacak. Bölge diğer illerle İzmir arasında bir köprü olacak” diye konuştu.
Ulema’nın konuşmasının ardından çiftçi kadınlar kendilerine tanınan zirai sigortanın süresi geçtiği için içlerinde bundan faydalanmakta gecikenler olduğunu ve bununla ilgili sürecin tekrar başlatılmasını talep ettiler. Üretici kadınlar bunun yanı sıra işsizliğin büyük bir sıkıntı olduğunu Bayındır’a fabrikaların yapılması gerektiğini aktardılar.
Üretici kadınlar ürettikleri ürünlerin giderlerini karşılamadığını bu konuda bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunmaları gerektiğinin de altını çizdiler.
Nesrin Ulema konuları tek tek not aldığını ve bu konuları aktararak çözümlerin bulunması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.
MÜMTAZ ALMIŞLAR, “KADINLARIMIZIN SIKINTISI, BİZİM SIKINTIMIZ”
Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar ise, “Kadın çiftçilerimizin sıkıntıları, bizim sıkıntımızdır. Onların dertlerini en iyi bir kadın anlar, o kişiyi de havzamız Milletvekili Nesrin Ulema olarak gördük. Bayındır Ziraat Odası olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çiftçilerimizin sıkıntıları ve çözüm yollarının bulunması için birlikte hareket ediyoruz. En çok yükü çeken kadın çiftçilerimizin sorunlarını dinlemek onları biraraya getirmek adına böyle bir organizasyonu düzenledik. Oda yönetimi ve çalışanlarımız organizasyonla bizzat yakından ilgilendiler. Çiftçi kadınlarımız bu toplantıya katılarak konuya duyarlı olduklarını gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kahvaltıda çiftçi kadınların ürettikleri ürünler sunuldu.
Editör: Haber Merkezi