Adına isterseniz Darbe, İsterseniz kalkışma deyin, Cumhuriyetimizi, Demokrasimizi, Birliğimizi hedef alan tüm hareketlerin karşısındaki en büyük güçte CHP olacaktır.

Ülkemizde bunca önce yaşanan Darbelerin ve bu yöndeki tüm girişimlerin ilk hedefi her zaman CHP ve milletimizin birliğini temsil eden TBMM olmuştur. Ancak yaşadığımız en büyük askeri darbelerde bile tek kurşunun sıkılmadığı Türkiye Büyük Millet Meclisine, bu kez bombalar atılmış meclis bahçesinde silahlar konuşmuştur.

Meclise, yani milletin birliğine ve temsilcilerine direk olarak yönelen bu saldırıları kabul etmek mümkün değildir.  Güzel ülkemizde, Partimizde bu darbelerden çok çekmiştir. Gencecik fidanlar, suçsuz siviller hayatlarını kaybetmiş, cumhuriyetimizin üzerinde kara bulutlar dolaşmıştır.

 Ancak Atatürk Cumhuriyetine ve ülkesine gönülden bağlı tüm cumhuriyet sevdalıları , bu darbelerle yaratılan kara bulutları dağıtmayı başarmış, Atatürk'ün kurduğu demokrasiye ve cumhuriyete her zaman sahip çıkmıştır.

Bu uğurda en büyük bedeli milletimizle birlikte CHP ödemiştir. Çünkü bilinmektedir ki, CHP  hukuk ve demokrasi dışı, ülkemizi bölmeye ve geriletmeye yönelik tüm hareketlerin karşısındaki en büyük güçtür.

Böyle olağanüstü bir durumda, elbette ki demokrasiye ve birliğimize sahip çıkacak, partisi ne olursa olsun halkın oylarıyla gelmiş iradeye, demokrasi ve hukuk adına, darbeye teslim olmaması ve gerçek hukuku inşa etmesi, ülkede süregelen tüm demokrasi dışı eylemleri bitirmesi  için destek vereceğiz.

 

Türkiye'nin Ana Muhalefet partisi olarak bizler;  milletimizin birliğini, demokrasi ve cumhuriyet rejiminin devamını, hukukumuzun üstünlüğünü her türlü siyasi gelecekten ve çıkardan üstün tutmaktayız.

Bu bağlamda elbette ki ülkemizin bugünlere gelmesine, milletimizin bu korkuları yaşamasına, vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine ilişkin söyleyeceklerimiz olacaktır.  Zaman ve Tarih, bu darbe girişiminin  tüm gerçeklerini karşımıza çıkaracaktır.  

Ama tüm bunlar bugünün konusu değildir. Şimdi birlik, dayanışma ve omuz omuza demokrasi mücadelesi verme ve ülkemize sahip çıkma zamanıdır.

Sayın CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği gibi "Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz.

Demokrasinin beşiği,  olan İzmir'den, Adı ne olursa olsun, geçmişten hangi kirli ilişkilerin uzantısı olursa olsun , Amacı ne olursa olsun demokrasimizi, halkımızı, birliğimizi, hukukumuzu ve Parlamenter sistemimizi hedef alan tüm darbeleri, kalkışmaları ve hareketleri şiddetle reddediyoruz. Tüm bu girişimlerin karşısında, kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK' ten ve  tarihten gelen misyonumuzla duruyor, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi gururla haykırıyoruz.

Dün akşamdan bu tarafa meydana gelen olaylarda Şehit olanlara Allah'tan rahmet, Milletimize başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi