HABER:CEREN ERCİH
Ödemiş CHP’li meclis üyeleri Temmuz ayı olağan meclis toplantısının beşince maddesinde Gölcük Tesisinde yapılacak yenilenme çalışmalarında Belediye Başkanlığınca istenilen yetkiye ret oyu kullanmıştı.  Meclis toplantısı sırasında da neden ret oyu verdiklerini dile getiren CHP’li üyeler toplantı esnasında yapılacak çalışma ile ilgili hiçbir bilginin olmadığına, ihale bedelinin ne kadar olacağına ve ihalenin ne kadar zaman süreceğine dair bilgilendirme talebinde bulundu.
Konuyla ilgili olarak grup adına açıklama yapan CHP Ödemiş Belediye Meclis üyesi ve İlçe Başkanı Nazan Dönmez şunları ifade etti: “Ödemiş Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantımızda gündemin beşinci maddesinde Gölcük yaylamızda bulunan Gölcük Otel işletmemizin yenileme çalışmalarıyla ilgili yetki istendi. İstendi ancak yapılacak çalışma ile ilgili olarak hiçbir bilgi yok. İhale bedeli ne kadar? İhale süreci ne kadar zaman? Şartname şartları, tadilat bedeli yok. Yap, işlet, devret ile yapılması planlanan bu yetki istemine biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak ret oyu verdik.
Bir örnek verilmesi gerekirse Ödemiş Belediyesi Mehmet Eriş başkanımız döneminde şuan ki Kipa Alışveriş mağazanın olduğu yere 160 bin TL’ye çatı ihalesi yapmıştı. Mahmut Badem başkan döneminde bu ihale iptal edildi ve yap işlet devret şeklinde uzun yıllara dayanan bir anlayışla ihale edildi.
‘Prenses Otel’in durumu ortada'
Gölcük Otel tesisinin restorasyonunun yapılmasını en çok bizler istiyoruz. Ancak yapılacak olan çalışmanın bedeli, şartları, süreci, nasıl bir tadilat yapılacak bu maddelerinin tümünün netlik kazanarak Ödemiş Belediyesi kaynaklarıyla yapılmasını talep ettik, ediyoruz. Ödemiş Belediyesi projeler karşılığında İller Bankası’ndan 41 milyon TL para çekti. Bu paranın tamamına yakının park ve bahçelere harcanması yerine Gölcük Otel restorasyonu gibi çalışmalara harcaması kentimize ve bölgemizdeki turizm potansiyelimize katkı sunar. Önümüzde kötü örneklerin olduğunu söyleyen Dönmez şöyle devam etti: “Bölgemiz de yaşanan kötü örnekler önümüzde duruyor. Gölcük’te Prenses Otel’in, Bozdağ’da Bozdağ Döner Otel’in durumları ortada. Gölcük Otel, yaylamız Gölcük’ün tek hizmet veren önemli bir tesisi. Bu tesisin içi dolu bir çalışma ile Ödemiş Belediyesi imkânlarıyla kısa sürede yenilenmesini ve tekrardan vatandaşlarımıza ve bölgemize gelen turistlerimize hizmet vermesini diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi