HABER: GAMZE ONAN


        CHP Ödemiş İlçe Örgütü 29 Mart Pazar günü yapılacak olan ön seçim konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Yeni toplantı salonlarının açılışını da bu toplantıyla yaptıklarını belirttiler.

İlk olarak oy pusulaları ile ilgili Cumhur Şener bilgi verdi. Oy pusulalarının İl Başkanlığı’nca basılmakta olduğunu belirten Cumhur Şener; “Oy pusulaları İl Başkanlığı’nca basılıyor. Üzerinde 81 adayın ismi olacak ve yanında numaralar olacak. Önünde birer tane kutucuk olacak, sadece oralara çapraz vurulacak. Her arkadaşımızdan ricamız şu oyunu verdikten sonra lütfen sayın. çünkü beşin altındaki ve onun üstündeki oylar iptal sebebi o yüzden buna çok dikkat edelim.”

İlçe başkanı olarak kim ne derse desin ben tarafım diyen Nazan Dönmez; “Ben anlıyorum ki biz bu salonlara sığmıyoruz. Demek ki bu 7 Haziran’daki genel seçimlerde biz gümbür gümbür geliyoruz. Ben öncelikle ilçem adına ilçe başkanıma 29 Martta bir ön seçim geçireceğiz sizlere bununla ilgili bilgi aktarmak istiyorum. Ödemiş’te ön seçim için oylar Anafartalar İlköğretim Okulu’nda kullanılacak. 10 adet sandık bulunacak. 2591 üyemiz aktif üyemiz var ve bunlar oy kullanacak. Seçimimiz sabah 8’ de başlayacak akşam 5’te bitecek ve seçimlerde en az 5 en fazla 10 kişiye oy verilebilecek. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizim bölgemizden aday olmasından kaynaklanan bir şekilde kontenjan sayısının düşme ihtimali bekleniyor. İl Seçim Kurulu’ndan bu konu için olur bekleniyor. Bu olduktan sonra sayı değişebilir ve 6-11 şeklinde olabilir. Seçim günü okulun önüne bir masa kuracağız ve herhangi bir konuda tereddüt yaşayan arkadaşlarımız oradaki görevlilere danışabilirler. Seçmen bilgi kartlarımız ilçe seçim kurumundan geldi. Evlerinize ulaştıramayabiliriz kartları. O gün kapıda bulunan masada mevcut olacak ve seçmen kartlarınızı oradan mutlaka alın ve oylarınızı öyle kullanın ve kimlikleriniz kesinlikle yanınızda olsun. Ön seçimi ilk defa yaşayacak olan arkadaşlarımızda var fakat biz daha önce bunu yaşadık gördük. O yüzden şüpheniz olursa seçim günü İlçe yönetiminden bilgili arkadaşlarımız orada olacak, onlara danışıp bilgi alabilirsiniz. Bir de şunu açıklamak istiyorum; Ben ilçe başkanı olarak kim ne dersin ben tarafım. Öncelikle genel başkanımız bölgemizden aday. Onun adaylığı konusunda tarafım ve bölgemizden, içimizden çıkan aday adayı Mehmet Birlik konusunda tarafım. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Genel başkanımızın Ödemiş’te oy kullanacağı söylentilerine ben şöyle cevap vermek istiyorum. Yarın genel başkanımız ile birlikte kahvaltıda olacağız ve ben kendisine Ödemiş’ten bir adres götürüp burada oy kullanmasını istediğimizi söyleyeceğim ve davet edeceğim. Bize bu binayı kazandıran, binayı bize ve Ödemiş’e hediye eden eski ilçe başkanımız Emine Öztürk’e teşekkür ediyorum.  Kendilerinin çok büyük katkısı olduğunu biliyorum. Daha sonra da bu toplantı odasını bize hediye eden ve maddi anlamda katkı sağlayan sayın Mehmet Birlik başkanımız, milletvekili aday adayımıza teşekkür ediyorum.”

Herkese minnettar olduğunu belirten 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik; “Ben bu örgüt için her şeyi yapmaya hazırım. Eğer ben seçilip milletvekilliği görevi verilirse bunu en iyi şekilde yerine getiririm ama bana kapıda 1-3 nöbeti tut derlerse onu da en iyi şekilde yaparım. Milletvekili seçilmezsem de ben yine Ödemiş CHP binasında olacağım. Hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinize minnettarım.”

Editör: Haber Merkezi