Dönmez ise, “Şu an için yok öyle bir şey ama zamanı geldiğinde bakarız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin geride kalmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.
2014 yerel seçimlerine AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te kulisler iyice hareketlendi.
İzmir’deki 4 kadın ilçe başkanından biri olan Nazan Dönmez, Ödemiş İlçe Başkanlığı için ‘Yokum’ diyerek kararını vermişti. Dönmez, ‘Artık torunlarımla zaman geçireceğim’ açıklamasıyla aylar öncesinden ilçe kongresinde yarışmayacağını ifade etmişti.  Daha sonraki süreçte Ödemiş siyasetinin önemli ismi ve bir önceki kongrede başkan seçilen fakat yerel seçimlerde adaylığını ilan ederek görevinden istifa eden Mehmet Birlik 3 Aralık’taki yarışta var olacağını açıkladı.
Mevcut İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan Erdem Boyacı’nın da kongrede kesin aday olacağı öğrenildi. Boyacı’nın kararını basın açıklamasıyla duyurmak istemediği ifade edildi. Fakat Boyacı ve ekibinin ilçede tur çalışmalarına başladığı biliniyor. Gelişmelerle birlikte 3 Aralık’taki kongrenin en az 2 adaylı geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlerleyen günlerde başka aday çıkma ihtimali de göz önünde bulundurulurken bu seçeneğin gerçekleşmesinin zor olacağı ön görülüyor.
Genel Başkan’ın talimatına mı uydu?
Örgütün durumu bu haldeyken partide ortaya flaş bir iddia atıldı. İlçe Başkanı Dönmez’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler örgüt kongrelerinde aday olmasın’ talimatının gereği olarak görevi bıraktığı öne sürüldü. Dönmez’in 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde Ödemiş’e Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edildi.
Biz Ödemiş’te ön seçim istiyoruz!
Başkan Dönmez yerel seçimlere daha çok süre olduğunu belirtirken, “Ben görevi bıraksam da her zaman ilçe başkanımın ve partimin emrindeyim. 2019 belediye başkan adaylığı için şimdiden konuşulur mu? Şu an için yok öyle bir şey ama zamanı geldiğinde bakarız. Ödemiş’te potansiyel başkan adaylarımız var. Biz ısrarla ön seçim istiyoruz. Belediye başkanlığı seçilirken kırgınlık olmasın diye ön seçim de direniyoruz. Ön seçimden kim çıkarsa onun etrafında birleşmek istiyoruz. Ben dönemimde de istiyordum zaten. Bizim tavrımız bu. İnşallah genel merkez sesimize kulak verir ve ön seçim yapar. Oradan çıkan aday da bizim başımızın tacı olur” dedi.

Editör: Haber Merkezi