Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde yapılan anma törenine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başşavcı V. Burhan Mutlu, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.00’da Çelenk sunumuyla başlayan tören 9'u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Anma programı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından Tire 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Atatürk oratoryosu ile sona erdi.

Kaymakam Çobanoğlu'nun mesajı

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu günün anlam ve önemini belirten mesajında şu ifadelere yer verdi, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu bağımsızlığımızın mimari Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü. Atatürk sadece milletimizin değil bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal Mücadelesi hür yaşama kararlılığındaki Türk milletinin aydınlık günlere kavuşturmuştur. Bağımsızlık uğurunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, kısa yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi eşsiz kahraman gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin gönlünde daima yaşayacak omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet minnet şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."

Editör: Haber Merkezi