CHP Tire İlçe eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Güngör, CHP’de devam eden kurultay tartışmalarına dair bir açıklama yaparak, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den yana olan tavrını bir kez daha deklere etti.

Güngör, “CHP kimsenin çiftliği değildir. Bir Genel Başkan Cumhurbaşkanı adayı olamıyor ise o partinin başında olmasının anlamı yoktur. Ben Muharrem İnce ile ilk seçimde CHP'nin yüzde 40'ları geçeceğini düşünüyorum. Hasta yatağında değil, ayakta ziyaret edilmelidir. Hasta yatağa düşürse hastayı iyileştirmek zor olur” dedi.

CHP Tire İlçe eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Güngör, CHP’nin kimsenin çiftliği olmadığını, toplanan imzaların gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Güngör, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegelere güvenmiyorsa halk oylamasına giderek değişim isteği olup olmadığını bu şekilde de görebileceğini söyledi.

CHP KİMSENİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL

CHP’lilerin yüzde 70’inin değişim istediğine inandığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Güngör, “CHP kimsenin çiftliği değildir. Cumhuriyet Halk Partisi halk partisidir, halkın partisidir. Halka kulak vermeyen bir yönetimle olmaz. Benim irademi kimse esir alamaz. Ben üç dönem kurultay delegeliği yaptım. Daha önceki kurultayda kimi desteklemem gerektiği kararımı tek başıma vermedim. Tire'deki CHP sevdalılarına Cumhuriyet sevdalılarına sorarak karar aldım. Muharrem İnce'ye destek olmam gerektiğini yine Tireli Cumhuriyet Halk Partisi sevdalılarıyla beraber karar aldık. Bu kadar oluşumdan sonra seçime gidilmek zorundadır. Bir genel başkanın kendisini seçen üyelere itimadı yoksa, halk oylamasına gitsinler. Halka sorsunlar değişim olmalı mıdır, olmamalı mıdır diye.Türkiye genelinde CHP'lilerin yüzde 70 civarında değişim istediğine inanıyorum” dedi.

BİR GENEL BAŞKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMIYORSA….

Yerel seçimlerde başarılı olmak için değişim gerektiğini, silkiniş ve dirilişin CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile olabileceğini kaydeden Mustafa Güngör, kurultayın toplanmamasının parti içinde burukluğa, seçmende de güven sarsılmasına neden olacağını şöyle dile getirdi:

“Yerel seçimlerde başarılı olabilmemiz için değişim istiyorum. Yeni bir silkiniş, yeni bir diriliş demektir. Bu da ancak Muharrem İnce'nin Genel Başkan olmasıyla mümkündür.  Muharrem İnce'ye desteğimiz sonsuzdur. Biz Kılıçdaroğlu'nun demokrasi inancına inanıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun partiyi kurultaya götüreceğine inanıyorum. CHP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Bir Genel Başkan Cumhurbaşkanı adayı olamıyor ise o partinin başında olmasının anlamı yoktur. Ben Muharrem İnce ile ilk seçimde CHP'nin yüzde 40'ları geçeceğini düşünüyorum. Genel başkanın demokrasi sevdalısı olduğunu biliyorum, umuyorum kurultay toplanacak. Kurultayın yapılmaması parti içinde burukluklara neden olur. Ancak kurultay yapılıp tekrar sayın Kemal Kılıçdaroğlu da seçilirse en azından seçmenin güveni tazelenmiş olur. Aksi halde seçmenin CHP'ye olan güveni sarsılır. Ben Muharrem İnce’yi yakından tanıdığım için Muharrem İnce'ye olan inancım güvenim Muharrem İnce genel başkan olsa da olmasa da devam edecektir.”

HALA PARTİYİ DEĞİL KOLTUĞU DÜŞÜNENLER VAR

Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen, İnce’nin İzmir’e geldiğinde ziyaret de ettiği Mustafa Güngör, yaptığı açıklamada, İnce’nin genel başkanlığıyla CHP’nin derlenip toparlanacağına inandığını dile getirerek, “Hasta yatağında değil, ayakta ziyaret edilmelidir. Hasta yatağa düşürse hastayı iyileştirmek zor olur” dedi ve ekledi:

“Ben 43 yıldır CHP'liyim. Bugüne kadar sadece CHP'de görev yaptım. Cumhuriyet sevdalısı, vatan sevdalısı, Atatürk milliyetçisi biriyim.  CHP'de bu yönetimle 9 tane seçim kaybedilmiş, partinin oyu yüzde 20'lere düşmüş. Hala daha partiyi değil koltuğu düşünenler var. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bu partinin daha derli toplu olacağını, değişimin olması gerektiğini düşünüyorum."

BU KURULTAY YAPILMAK ZORUNDADIR ÇÜNKÜ…

CHP Tire İlçe eski Başkanı ve mevcut meclis üyesi Mustafa Güngör, kurultay toplanmasının zorunluluk haline geldiğini kaydederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Milletvekillerini halk görmüyor, milletvekilleri halkın içine girmiyor. Böyle bir anlayış ile CHP'nin yönetilmesini istemiyorum. Bu kurultay yapılmak zorundadır. Her seçim gecesi saat 20. 30’dan sonra televizyonumu kapatmak zorunda kalmak istemiyorum. Önümüzde yerel seçimler var, bu yönetimle seçimlere katılmanın sonucunu düşündükçe uykularım kaçıyor. Aklı selimin galip gelerek CHP kurultayının yapılmasını ve oluşacak yeni yönetimle ülkemizin aydınlık ufuklara yelken açmasına vesile olmasını diliyorum.” 

Editör: Haber Merkezi