Cumhuriyet Halk Partisi'nden "Bu düzen değişecek" sloganıyla İzmir 2.Bölge milletvekili aday adayı olarak yola çıkan ve çalışmalarını sürdüren Murtaza Çağlar, dün CHP Kemalpaşa Örgütü'nün düzenlemiş olduğu aday adayı tanıtım toplantısına katıldı. Çağlar, Kemalpaşa'daki tanıtım toplantısının ardından Hanaklılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlediği etkinlikte yer aldı.

İzmir 2.Bölgedeki birçok aday adayının katıldığı Kemalpaşa'daki konuşmasına Dünya Emekçi Kadınlar Günü hakkında açıklamalarla başlayan Murtaza Çağlar, sonrasında bu ülke uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi andı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılardan bahseden Çağlar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Amerikan Emperyalizmi'nin kök saldığı bu ülkede Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) dayatıldığı, bir kesimin de bununla övündüğü günleri yaşıyoruz. 1999'da yakalanıp, bu ülke için her şeyi yaparım diyen teröristbaşının bu ülkede kanun çıkarttırdığı bir zamana geldik. Bu hükümetin haziran ayında 169 milyar Dolar'lık acil bir dış borç ödemesi olduğunu neredeyse kimse bilmiyor. Bunu herkesten saklıyorlar. AKP ülkeyi öyle bir hale getirdi ki Cumhuriyet değerlerimiz ayaklar altına alındı. Cumhuriyet devam edecek mi, etmeyecek mi tartışmalarının gündemden düşmediği bir durumdayız. AKP bu seçimlerde yıkılmazsa, geleceğimiz Cumhuriyetimiz çok büyük tehlike altında. Benim sloganım Bu Düzen Değişecek. Bu düzen değişmezse ülkemizin geleceği gerçekten çok kötü bir duruma gelecek. Partimizin aday adayları hepsi birbirinden kıymetli, bilgili, birikimli insanlar. Kim seçilirse seçilsin, kaybedenler kazanana destek vermek zorunda. Parlamentoya işçi gitmezse, köylü gitmezse, ezilen gitmezse parlamentodaki milletvekili bu sorunları bildiremezse Cumhuriyet Halk Partisi büyüyemez."

Kemalpaşa'daki toplantının ardından Hanaklılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin Kadınlar Günü etkinliğine katılan 2.Bölge milletvekili aday adayı Murtaza Çağlar burada dernek üyelerinden büyük ilgi gördü. Çok sıcak ortamda geçen kutlama programına katılanların Kadınlar Günü'nü kutlayan ve bu günün kutlanmasına canlarını vererek vesile olan 118 tekstil işçisi kadını anan Çağlar, dernek üyeleriyle de çok yakından ilgilendi. Murtaza Çağlar daha sonra dernek üyeleriyle birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekti.

Dernek Başkanı Erhan Taşlıçay'la bir süre sohbet eden Çağlar daha sonra buradan ayrıldı. Etkinlik Taşlıçay'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti.

Editör: Haber Merkezi