2012 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Müftülüğü önünde ‘Kutlu Doğum Aşı’ ikramı yapıldı. Burada Ödemişli vatandaşlara, bin 200 Kur’an-ı Kerim, bin kişilik etli pilav, 400 adet 101 Hadis kitapçığı, 400’er adet ‘Ayet ve Hadisler Işığında Engelliler’ kitabı ile ‘Ehli Beyt’ Kitabı, 500 karanfil, lokma, ‘Diyanet Çocuk Dergisi’ ücretsiz olarak dağıtıldı.  
Kutlu Doğum Haftası ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “2012 yılı Kutlu Doğum Haftası teması ‘Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ olarak belirlendi. Allah c.c ‘Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.’ Müslümanlar kardeştirler. Tasada, sevinçte, varlıkta, yoklukta, her zaman ve her ortamda bir müslüman diğer müslüman kardeşleriyle beraber olacaktır. Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamberimiz (sav)’in sünnetine baktığımızda bu önemli gerçekle karşı karşıya kalırız” dedi.
BİLGİÇ, “İNSAN KAİNATIN GÖZBEBEĞİDİR”
“Tabiri caizse İslam’ın yüzde 10’u insanın Allah’la, yüzde 90’ı insanın insanla ilişkisini düzenlemek için gelmiştir’ diyen Müftü Bilgiç, “İnsanın Allah ile ilişkisinde tevhidi aşikâr yüceltirken, öne çıkarırken insanın insanla ilişkisinde istikamet, dürüstlük yani ahlakı yüceltmiş, öne çıkarmıştır. Bununla birlikte insanın insanla ilişkilerinde istişare, kardeşlik, adalet ile emanetin ehline verilmesi gibi benzeri evrensel ilkeler İslam’ın ana prensiplerindendir. İslam’ın bize öğrettiği en temel gerçeklerden birisi de, var olan her şeye saygıdır. İnsanlığın en büyük yanılgısı kendini bütün nimetlerden yani bütün varlıklardan müstağni, üstün görmesidir.
Evet, insan kâinatın halifesidir, gözbebeğidir. Fakat bu kendisine, kendisi dışındaki varlıkları, nimetleri istediği gibi kullanma hakkını vermez. Onun görevi var olan bütün nimeti saygı temelinde varlığın özünü bozmadan tekâmül etmesini sağlamaktır. Çünkü insan, varlık-nimet zincirinin en basit halkalarından biridir. Her ne zaman kendini bütün varlıkların üstünde kibirli, bencil veya umursuz olursa o zaman kendini kendi elleriyle hapishaneye atan insanlardan farksızdır. Biz insanoğlu kendi tekâmülümüzle beraber bütün varlığının varoluşunu seyretmek, onların tekâmülüne yardımcı olmak için geldik” şeklinde konuştu.
Bu sebeplerle Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünde çeşitli ikramlarda bulunmayı bir görev bildiklerini söyleyen Bilgiç, “Müftülüğümüzün önünde böyle bir etkinlik yapmaktayız. Kutlu Doğum Haftası’nda her türlü etkinlik yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç Kutlu Doğum Haftası sebebi ile Müftülüğün önünde yapılan tüm etkinliklere maddi destek sağlayan Necati Şeker’e de bir buket çiçek vererek teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi