Ödemiş’te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Ödemiş Müftülüğü personeli 2012 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne kan bağışında bulundu. Müftülük personeli imam-hatipler, müezzin kayyumlar, dairede ve vakıfta görev yapan memurlar, Kutlu Doğum Haftası’nda kan bağışında bulundular. Bu yılki kan bağışı kampanyasına köylerde ve kasabalarda görev yapan personel katılamadığından 17 ünite kan bağışında bulunuldu.
                                                                                                     
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç kan bağışıyla ilgili olarak, "Peygamber efendimizin insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ sözünü anımsayacak olursak kan bağışı da insanlara faydalı olmanın en önemlilerindendir. Çünkü hayat kurtarıyorsunuz. Bu sebeple Ödemiş Müftülüğü olarak kan vermenin Kutlu Doğum Haftası’nda daha anlamlı olacağını düşündük. Bu arzumuzu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Merkezde görev yapan personelimizden sağlıkları uygun olanlardan 17 kişi bu kan bağışı kampanyasına katıldılar, Köylerde ve kasabalarda görev yapanlar da olsalardı bu rakamlar çok daha fazla olurdu. Huzurunuzda tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Selahattin İnce ise, “Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ve personeline kan bağışında bulunmaları ve halkı kan verme konularında bilinçlendirmelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
 
VATANDAŞA KARANFİL VE LOKMA
 
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ödemiş Küçük Camii’de namazdan çıkan vatandaşlara cami müezzini İdris Akkuş tarafından karanfil ve üzerinde hadislerin yer aldığı kalemler dağıtıldı. Namazın ardından lokma döküldü.
MÜFTÜ BİLGİÇ, KAYAKÖY’DE SEMİNER VERDİ
 
Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy beldesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Müftülüğü tarafından “Peygamberimizi Anlamak ve Anlamlandırmak” konulu seminer düzenlendi.
Açık havada düzenlenen konferansın açılışında konuşma yapan Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, ”Beldemizde dinimizin güzelliklerinin anlatılacağı bir konferans düzenlenmesinden dolayı, başta Müftü bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Düzenlenen konferansta konuşan Mustafa Bilgiç şunları söyledi: “Allah bizlere sayısız nimetler vermiş ve bizler bunları saymaya kalksak ömrümüz yetmez, su nimetini düşünecek olursak; kar suyu, yağmur suyu, karpuz suyu, portakal suyu vs. sayamayacağımız kadar çoktur. Bizlere düşen ise sayısız olarak verilen nimetlerin sahibi olan Allah’a şükretmektir. İnsan beyninin şekere ihtiyacı vardır, insanın teşekküre ihtiyacı var. Allah da verdiği sayısız nimetlere karşılık şükretmemizi istiyor. En büyük nimet akıl nimetidir. İnsanlarda akıl olmasına rağmen cinayet işleyebiliyor, hırsızlık yapabiliyor, haramları işleyebiliyor. Onun için bizim irademizi din güçlendirir fakat İslam ve iman nimeti olmadan akıl tek başına bizleri iyiye, güzele, doğruya götüremez. Gözün önünü görebilmesi için güneş lazım, aklında önünü görebilmesi için inanç lazım. Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bilim ve teknoloji sayesinde kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik. Maneviyatı ihmal ettiğimizden dolayı kardeşçe, insanca birarada yaşamayı beceremedik, öğrenemedik.
Çağımızın insanı, uzaydaki kara deliklerin dünyayı tehdit ettiği hatta daha ileri giderek yakın bir gelecekte dünyanın yaşanmaz hale geleceğinden dem vururken, gönüllerdeki kara deliklerin varlığından habersizdir” dedi.
Konuşmacı olarak Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in katıldığı konferansa, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Kayaköy beldesi ve çevre köylerin din görevlileri ile halktan yoğun bir katılım oldu.
Editör: Haber Merkezi