Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, ilçeye bağlı Bademli beldesindeki Kur’an kursunu ziyaret etti ve kursiyerlerle ders yaptı. Mustafa Bilgiç derste “İyi insan, güzel insan nedir ve nasıl olmalı?” konusunu işledi. Bilgiç, “İyi ve güzel insan; hem kendine hem de çevresine faydalı onladır. Sadece kendimize iyi olmayacağız, çevreye ve tüm insanlığa iyi olacağız” dedi.
Allah’ın insanın özgür, özgün ve biricik, tek varlık olmasını istediğini aktaran Müftü Mustafa Bilgiç, “Bu istek insanın iç dünyasında var olan bir olgudur. Onun için insan sürekli bir arayış içerisindedir. Bu arayışın arka planında, insanın kendisini keşfetmesi, bulması, ben kimim, benim dünyadaki görevim nedir, sorumluluklarım ne, hayatın anlamı ne, varlık nereye gidiyor ve varlık silsilesi içerisinde neredeyim diye sormasıdır. İnsan bu ve benzeri sorulara cevap buldukça; özgürlüğün, özgünlüğün, ahlakın ve mutluluğun kapısını aralayacaktır. İyi ve güzel insanlar olabilmek için bunları dikkate almak gerekmektedir.
İyi bir insan, duyarlı, samimi, dürüst, sorgulayan, akılcı, saygılı, düşünceli, iyi niyetli, yardımsever, vatansever, insansever, doğasever, paylaşımcı, insanlar içinde ayrım yapmayan, insanları ırklarına göre kayırmayan, inancına göre değil, kişiliğine göre değerlendiren, hoşgörülü, art niyetsiz insandır” diye konuştu.
Kursa katılan öğrenciler ise Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’e ziyaretlerinden dolayı ve kendileri ile güzel bilgiler paylaşmasından dolayı teşekkür ederek, kendilerini kurslarında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi