HABER: AYŞE AKYÜZ - NAZİF HARUPÇU


Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kutlu Doğum Haftası öncesi, müftülükte yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Düzenlenen kahvaltıya; Yerel Güç Ailesi, Mecmua Dergisi, Küçük Menderes Gazetesi, Kent Gazetesi, Cephe Gazetesi ve bölgenin tek yerel kanalı olan Ödemiş Radyon Televizyonu temsilcileri katıldılar. Sohbet şeklinde geçen kahvaltıda Bilgiç basın mensuplarına yararlı bilgiler verdi. Kahvaltı sonunda, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç basın mensuplarıyla birlikte dua etti. Yapılan duanın ardından Mustafa Bilgiç bir konuşma yaptı.

Katılımlardan dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Bilgiç ; ”  Basın mensuplarına katılımlarından dolayı tek tek teşekkür ediyorum.13-20 Nisan arasında Türkiye, Balkanlar, Avrupa ve Türkiye Cumhuriyetlerinde kutlu doğum haftası olarak kutlanmaktadır. Kutlu doğum haftası büyük doğum demektir. Peygamber efendimizin kâinatı şereflendirmesi demektir. Müslümanlar Peygamberimizin Kâinatı şereflendirmesi münasebetiyle çeşitli ülkelerde bir dizi etkinlikler düzenliyorlar. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının ana teması “ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konusudur. Bizim medeniyetimiz, bütünleştirici bir medeniyettir, kendinden önceki medeniyetleri güzelliklerini kendi potasına mal etmiş kuşatıcı bir medeniyettir. Bizim medeniyetimizin insana ve doğaya bakarak diğer medeniyetlere bakışı farklıdır. Bizim İslam medeniyetimiz, Hristiyanlıkta olduğu gibi doğuştan günahkâr, suçlu ilan etmez. Bizim medeniyetimiz insanı, insandaki iyiliklerin asli kötülüklerinde arizi olduğunu söyler. Bununla beraber insan tabiatı gereği hem iyiliklere hem kötülüklere açıktır. Her İnsan iyilikleri beslerse kazanır, kötülükleri beslerse kaybedeceğini söyler. İslam Medeniyeti batı medeniyetinin aksine İnsan insanın kurdu, insan insanın cehennemidir der bizim medeniyetimizde İnsan insanın kardeşi yurdudur. “

İslam medeniyetinin kazan prensibinden bahseden ve medeniyetin birlik ve beraberliğe vurgu yaptığına dikkat çeken Müftü Mustafa Bilgiç “Bizim medeniyetimizi kendi mutluluğunu kendi başarısını, başkalarının mutluluğu ve başarısı üzerine bina ederken, Batı medeniyeti ve diğer medeniyetler kendi mutluluğunu başkalarının mutsuzluğu ve başarısızlığı üzerine inşa eder. Bizim medeniyetimiz kazan prensibinde bahsederken, Batı medeniyeti de çatışmadan bahseder. Onun için böyle bir medeniyetin çocukları olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bunun en güzel örneği şudur;19 yy. ’da 1831 yılında yapılan nüfus sayımında Anadolu’da ve Balkanlar’da yaşayan nüfus sayısı 12 milyondur. Bu sayının 8 milyonu Müslüman bunun 4 milyonu da gayrimüslimlerdir. Burada dikkat edilmesi gerek Müslümanlar ve gayrimüslimler birlikte şehir kurmuşlardır. Bunun en güzel örneği Saray Bosna’nın ortasında bulunan kiliseler, hahamlar ve Boşnak Müslümanlar tarafından yapılan cami bulunmaktadır. Farklı din mensuplarının bir arada durması dünya barışı için çok önemlidir. Osmanlı devletinin de birlikte yaşama konusundaki modeline bugün ne kadar ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmaktadır. Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi programlar yapılacak, Kuran kursunda bulunan bayan öğreticilerimiz hastanede bulunan hastalarımızı çocuklarımızı ziyarette bulunacaklardır. Etkinliklerimiz Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi