HABER:DİLEK AYVALI
İzmir Valiliği Himayesinde devam etmekte olan ''MOBİL KETEM Destek Projesinin 10. ayağı Tire'de gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında 40-69 yaş kadın nüfusa Mobil Tır'da mamografi çekimleri yapılacaktır. Tire Öğretmenevi Müdürlüğünün yan otopark alanında konumlanan MOBİL KETEM TIR'ı 20 gün boyunca Tirelilere hizmet verecektir.
Dr. Ulvi toprak, ''Erken teşhis çok önemli''
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak konu ile ilgili yaptığı açıklamada Kanser vakalarında erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu belirterek vatandaşların ayağına gelen bu değerli hizmetten faydalanması gerektiğini vurguladı. Toprak, “Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından iç dizaynı yaptırılan kanser tarama TIR’ı, il genelinde önceden planlanan zamanlarda ve noktalarda kadınlara sağlık hizmeti verecek. Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen TIR, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) gelemeyecek durumda olan kadınlarımızın ayağına geldi ve 20 gün boyunca da hizmet vermeye devam edecek.
Kaymakam Tanrıseven, ''Kanserle mücadele ihmale gelmez''
Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede mobil hizmet vermeye başlayan tarama tırı sayesinde günümüzün en önemli hastalığı olan kanserin erken teşhisi konusunda aşama kaydedileceği, kadınların da bu imkandan en iyi şekilde faydalanabileceğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven, “Sağlık konusu ihmale gelmez. Çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla hem ülke hem de ilçe genelinde Kanserle mücadeleye büyük önem veriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlılık göstereceğine eminim. Halk arasında Pembe Prenses olarak da bilinen Kanser Tarama Tır'ına tüm halkımızı davet ediyorum'' dedi.
''MOBİL KETEM TIRI Destek Projesinin 10. ayağı çerçevesinde Öğretmenevi yan yolundaki otopark alanında 18 Eylül - 7 Ekim 2017 Tarihleri arasında hizmet verecek.

Editör: Haber Merkezi