HABER: AYŞE AKYÜZ


Türkiye’de 1964 yılından beri kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, Ödemiş Zafer İlkokulu’nun minik öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attılar. Öğrenciler okulun bahçesinde ve okulun bulunduğu cadde üzerinde bulunan kaldırımlara sandalyelerle oturarak kitap okudular. Düzenlenen kitap okuma etkinliğine 60 öğrenci katılım gösterdi. Kitap okuma etkinliğine katılan öğrencilere okul müdürü Orhan Sarıkaya ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel eşlik etti.

Amaçlarının kütüphaneler haftası nedeniyle kitap okumaya dikkat çekmek olduğunu belirten Ödemiş Zafer Okul Müdürü Orhan Sarıkaya ; “Okulumuzda 1007 öğrenci bulunuyor. Bu etkinliğimize 60 öğrencimiz katıldı. Kütüphaneler haftası nedeniyle Zafer Okulu olarak, kitap okumaya teşvik ve dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizi aslında okulumuzun koridorlarına ağaç şeklinde yerleştireceğimiz kitaplıkları da ekleyecektik. Fakat kitaplıkları etkinliğimize yetiştiremedik. Bu kitap dolaplarında öğrencilerimizin en çok sevdiği kitaplar yer alacak. Öğrencilerimiz en çok sevdiği kitapları bize yazıp verecekler bizde bu kitaplıkları onların oluşturduğu kitaplardan oluşturacağız. Burada öğrencilerimize kitap okumaya teşvik ederken onları sevdikleri kitaplarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında daha önce iş yerlerine kitap okumayı özendirmek amacıyla dövizler astık.”

İlkokul öğrencilerinin yaptığı bu etkinliği çok anlamlı olduğunu belirten Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel; “Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Zafer İlkokulunun yapmış olduğu bu etkinliğe destek verdik. Bu etkinliğin kütüphaneler hatasında kitap okumayı vurgu yapması bakımında çok anlamlı buldum. Etkinliğin Ödemiş’in en işlek caddelerinden olan Saraçoğlu Caddesinde yapılması kitap okumaya dikkat çekmek adına farklı bir anlam katmış. Düzenlenen bu etkinliğin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bu etkinlikle vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığının artacağını düşünüyorum.”

Ödemiş’in en işlek caddelerinden biri olan Saraçoğlu Caddesi’nde ilkokul öğrencileri tarafından yapılan etkinlik vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanırken, etkinliğe bazı okul velileri de destek verdi.

Editör: Haber Merkezi