HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İnönü İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri sosyal projelerine hız kesmeden devam ediyor. Daha önce “Yerlere Tükürmeyelim” projesiyle bir ilke imza atan minik öğrenciler, şimdi de “Kuşlar yuvasız kalmasın” adlı proje ile hayvanları korumaya yönelik bir proje hazırladı. Hayvan sever çocuklar, soğuk kış gününde kuş ve kediler üşümesin diye pet şişelerden, kuşlara yuva, kedilere barınak yaptılar.

“Kuşlar yuvasız kalmasın”

Yaşları 8 ila 9 arasında değişen hayvan sever öğrenciler, sokak hayvanlarını unutmadı. Soğuk kış gününde sokaklarda üşüyen hayvanları düşünen çocuklar, kendi elleriyle pet şişelerden kedi ve kuş yuvaları yaptılar. Miniklerin, elleriyle yaptıkları kuş yuvalarını, 2-B sınıfı öğretmenleri Berrin Varman ağaçlara bir merdiven yardımıyla ağaçların dallarına tek tek astı. Kedi için yapılan yuvanın yanına öğrenciler bir kâsede süt bıraktılar. Atık maddelerin değerlendirilmesi ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla böyle bir proje ürettiğini belirten sınıf öğretmeni Berrin Varman, projenin örnek olmasını dilediğini belirtti. Atık maddeler olan pet şişelerin çevreye de ciddi şekilde zarar verdiğini ifade eden Varman, sprey boya ve çiçeklerle renklendirilen şişelerin bu şekilde de değerlendirilebileceğine dikkat çekti.  Öğrenciler tarafından, bir yanları kesilen pet şişelerin dip kısmına saman ve yem bırakıldı.

Örnek ve güzel bir proje

İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal, “Okulumuzda birçok sosyal sorumluluk projelerine imza attık. Projemiz çok anlamlı. Çocuklarımızın doğayı ve hayvanları sevmesine vesile olacak bir proje. Bu proje için teklif bana öğretmenimiz Berrin Varman’dan geldiği zaman okul müdüresi olarak bana gerçekten çok mutlu oldum. Değerlendirmemiz gerektiğini düşündüm.  Öğrencilerimle bir araya gelerek çok güzel çalışmalarda bulunmuşlar. Yine sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde bir sınıfımızın hazırlamış olduğu kuş yuvalarını, kuşlarla buluşturduk. Örnek ve güzel bir proje olduğuna inanıyorum “ dedi.

Varman Projemizin adı ‘’kuşlar yuvasız kalmasın’’

2-B sınıfı öğretmeni Berrin Varman, “Biz 2/B sınıfı olarak, sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı çok seviyoruz. Öğrencilerimle birlikte çok güzel işlere imza attık. Son yaptığımız çalışma ise “Kuşlar yuvasız kalmasın” adlı proje. Bu projemizde hem öğrencilerimiz atık maddeleri değerlendirmeyi öğreniyorlar, hem de hayvan sevgisini kazanmış oluyorlar. Bu projemizde ilk iş olarak öğrencilerimiz evlerinde bulundurdukları atık şişeleri getirdiler. Bunları keserek kuşlar için pet şişeleri boyadık. İçerisine saman, kuşyemi koyarak kuş yuvalarını tamamladık. Onları önce okulumuzun bahçesindeki ağaçlar olmak üzere, okul önündeki ağaçlara astık. Projemiz zaman içerisinde devam edecek. Yeni kuş yuvalarımızda çevremizdeki parklarda ve sokaklardaki ağaçlara asmayı planlıyoruz. Öğrencilerimizin kazanmış oldukları bu hayvan sevgisini çevremizdeki kişilerin görmesini ve onlara iyi bir örnek olmayı çok istiyoruz” dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi