İzmir’in Beydağ ilçesi Adile Şen Anaokulu minikleri asker ve polisi canlandıran resimler yaptılar. Bunun yanında, belediyenin ve bazı sponsorların desteği ile Beydağ incir lokumunu Güneydoğu’da ki özel bir birliğe kargoyla gönderdiler.

Okulda bulunan 7 öğretmen hazırladıkları proje 120 öğrenciye vatan, millet, bayrak, asker, polis sevgisini aşılamak amacıyla resimler yaptırıldı. Yapılan projeyle, minikler sınıflarında yaptıkları asker ve polise yönelik resimleriyle hayallerindeki kahramanlıkları dile getirdiler. Resim kartonlarının başına geçen mini miniler, öğretmenlerinin desteği ile birbirinden güzel resimleriyle birlikte, Beydağ’ın meşhur incir lokumunu askerlere moral vermek amacıyla, Güneydoğu’da ki özel bir askeri birliğe göndermeleri, Beydağ’da günün konusu oldu. Bu konuda, okulda bir tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, CHP’li Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Aydın Ay, Okul Müdürü Süleyman Aslan, öğrenci ve öğretmenler katıldılar. Bu arada, minik öğrenciler okul bahçesinde çömelerek ay yıldız şeklini yapmaları alkışlarla karşılandı.

Beydağ Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, “Adile Şen Anaokulu ve öğretmenleri tarafından organize edilen bir etkinlik nedeniyle bir araya geldik. Eğitim ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Emniyet Teşkilatımıza bir selamıdır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde PKK başta olmak üzere İŞİD terör örgütü ve DEHAŞ terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerimize miniklerimizle birlikte moral arz eden bir selam gönderdik. Bu etkinliğimiz inşallah TSK’ya emniyet güçlerimize bir moral kaynağı olur. Bir başarı kaynağı olur. Güvenlik güçlerimizin terörün üstesinden geleceğine hiç şüphemiz yoktur” dedi.

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, “Milli güvenliğimizin yılmaz bekçileri askerimiz ve polisimize güç katmak moral vermek amacıyla Beydağ İlçemiz anaokulu Adile Şen tarafından düzenlenen bu etkinliğe katıldık. Beydağ olarak amacımız askerlerimize moral vermek, onların yanında olduğumuzu ifade etmektir. Gazilerimize minnet, şehitlerimize rahmet ve ailelerine şükranlarımızı bir kez daha iletiyoruz. Bölgemizde  burada işletme sahibi bir arkadaşımız aracılığı ile ismini açıklamak istemediğimiz bir birliğimize 120 kutu hediye gönderiyoruz.” dedi.

Beydağ Adile Şen Ana Okulu okul öncesi öğretmeni Betül Parsak, “ Öğretmen arkadaşlarımız ve çocuklarımızla birlikte askerlerimiz için bir proje gerçekleştirdik. Çocuklarımız asker ağabeyleri için resimler yaptılar. Bizler için çalışıp, uğraşan askerlerimize birere resim armağan ettiler. Çocuklar resimlerde, askerlerimizi çizerek, düşmanları yendiklerini çizdiler. Sevgilerini ifade ettiler. Ortaya amacımız çıktı. Bu resimleri moral ve motivasyon vermek adına askerlerimize göndereceğiz. Bu dönemde minik çocuklarımıza şanlı Türk askerleri gibi vatansever, onurlu, bireyler olmasını istiyoruz. Bu proje ile işin içine onları da katarak amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz.”

Yaptığı resim hakkında konuşan Berna Erçoban, “ Yaptığım resimde, bir tane polis ve iki tane düşman çizdim. Polisler, düşmanları yakalıyor. Bunu askerlerimizi mutlu etmek için çizdim.”

Okul Müdürü Süleyman Arslan, “ ‘Beydağlı minik kalpler, Mehmetçikle gönül gönüle’ adlı bir projeye imza attık. Bu projede anaokulu öğrencilerimiz, birer resim yaptılar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörle mücadele eden bir birlikteki güvenlik güçlerimize birer tane resim göndereceğiz. Bunun yanında Beydağ’ın ünlü incir lokumundan, her çocuk askerlerimize resimleri ile beraber birer paket incişr lokumu gönderecek. Bu projede anneler gününde tişörtlere, Türk Bayrağı boyamaları yaptık. Bu Türk Bayraklı tişörtleri giyerek geldiler. Burada ki gayemiz çocuklarımıza değerler eğitimi kapsamında, vatan, millet, bayrak bilincini öğretmek. Aynı zamanda terörle sıcak temasta bulunan, askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onlara şu mesajı vermek istiyoruz. ‘Biz burada rahat eğitim yapabiliyorsak, bu mücadele eden güvenlik güçlerimizin sayesinde’ oluyor. Onların bir nebzede olsa moral ve motivasyonunu arttırmak istiyoruz. Çocukların yaptığı resimlerde askeri araçlar, askerler, askerlerimizle ilgili çocuklarımızın hayal gücünde ne yer alıyorsa, çocuklar o resimleri yaptılar.” 

Editör: Haber Merkezi