2007, 2010 ve 2012 yıllarının ardından milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu FIM Dünya Supersport Şampiyonası’nda 4 kez şampiyonluğa uzandı. Motosiklet sporunun efsanevi ismi Kenan Sofuoğlu, Fransa'daki 11. Ayağı 2. sırada bitirerek bitime bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Katar yarışı öncesi dünya şampiyonluğunu rahat bir şekilde kazanan Kenan Sofuoğlu yarışta zorlanmayarak ikinci oldu. Magny-Course Pistinde yaşanan şampiyonluk kutlamasına TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, Yönetim Kurulu Üyesi Okan Alp ile çok sayıda gurbetçimizde eşlik etti. Şampiyonluk için hazırlanan tişört ve kaskı giyen Sofuoğlu zaferini, Türk bayrağıyla bindiği motosikletiyle zafer turu atarak kutladı. Dünya Supersport Şampiyonası’nın 12. ve son yarışı, 18 Ekim'de Katar'da yapılacak. Asıl hedefinin 5 Dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, "Bu şampiyonluğu birkaç ay önce kaybettiğim oğlum Hamza için elde etmek istemiştim. Rabbim yardım etti. Dördüncü şampiyonluğa ulaştım. Asıl hedefim şampiyonluk sayımı beşe çıkartmak" dedi.

Dört dünya şampiyonluğuyla bütün rekorları elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 103 yarışı geride bırakırken, 68 kez ödül kürsüsüne çıkma başarısını gösterdi. Sofuoğlu, 32 kez birinci olarak İstiklal Marşımızı dünyanın çeşitli pistlerinde başarıyla dinletti.

SÜRÜCÜLER KLASMANI

1. KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) - 213 PUAN

2. Patrick Jacobsen (ABD) - 185

3. Jules Cluzel (Fransa) - 155

4. Lorenzo Zanetti (İtalya) - 142

5. Gino Rea (İngiltere) - 97

MARKALAR KLASMANI

1. KAWASAKİ- 217 PUAN

2. MV Agusta - 202

3. Honda - 197

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KENAN SOFUOĞLU'NU TELEFONLA ARARAK KUTLADI.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 11. ayağını 2. sırada tamamlayarak bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etti.

Şampiyonluk müsabakasının hemen ardından milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nu arayan Bakan Çağatay Kılıç, başarısından dolayı kutladı. Milli sporcumuza gelecek şampiyonalarda başarılar dileyen Bakan Çağatay Kılıç, tüm Türkiye’ye yaşattığı büyük gurur nedeniyle de milli sporcumuza teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi