Dedesinin yönlendirmesiyle 6 yaşında memleketi İzmir'de güreşe başlayan Hasan Sarıtaş (25) güreşte Türkiye'nin efsanevi şampiyonlarını Örnek alarak büyüdü.

Kısa sürede kendisini geliştiren Sarıtaş, sayısız Türkiye şampiyonalarında dereceler ve uluslararası platformlarda boy gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kariyerini sürdüren Sarıtaş, en son Bulgaristan'ın Blagoevgrad şehrinde uluslararası müsabakalarda sakatlık geçirdi ve bu sakatlığı kısa sürede atlatarak güreş minderlerine geri döndü.

Sarıtaş: “Tokyo olimpiyat oyunlarına gidememek beni üzüyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi spor kulübünde güreş hayatına devam eden Sarıtaş, “Tokyo olimpiyatlarına gidememek beni üzüyor” dedi.

Birçok sakatlık geçirdiğini ifade eden Sarıtaş “2 defa ameliyat oldum ve sayısız kırık çıkık eklem sakatlıkları geçirdim bunlar beni yıpratabiliyor. Maçlarda yenildiğin zaman hırsla birlikte bırakma isteği gelebiliyor güreş gerçekten zor bir spor. Özellikle aile desteği burada devreye giriyor. Genç arkadaşlarımıza ailelerin desteği, kendine inançlarını güvenmelerini ve hayal kurarak daha çok çalışmalarını tavsiye ederim. Ne kadar büyük hayal kurarsanız ne kadar çok hırs yapıp çalışırsanız başarıyı çok çabuk yakalarsınız” diye konuştu.

“İlk hedef dünya şampiyonluğu”

Olimpiyat hayali olduğunu aktaran Sarıtaş, “Her sporcunun hayali olimpiyatlarda madalya kazanmak ve bayrağını en güzel şekilde temsil etmek. Gönül isterdi ki olimpiyatlarda altın madalya kazanayım ama sakatlığımdan dolayı bu sene maçlara hazırlanamadım bundan sonra ki süreçte en güzel şekilde hazırlanacağım.2024 Paris olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlanıp orada ülkemi temsil etmek istiyorum”  ifadelerini kullandı.

Ailesinde güreşle sürekli ilgilenen birileri olduğu için kendisini şanslı hissettiğini vurgulayan Sarıtaş, ”Yenildiğim zamanda yendiğim zaman da beni destekleyen bir ailem oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Sarıtaş, sakatlığını atlattığını ve antrenmanlarına kaldığı yerden devam ettiğini ve  en iyi şekilde hazırlanıp ülkesinin bayrağını temsil etmek için çalışacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi