Milli Eğitim Müdürü İçel “Toplum öğretmenle hayat bulur. Gelecek onun verdiği eğitimle şekillenir. Milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, erdemli insan
özelliklerine sahip, vatan ve millet sevgisini yüreğinde taşıyan, çevresine duyarlı insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir. Araştıran, sorgulayan açık fikirli erdemli insanlar topluma yön verir veya topluma yön verebilecek insanları yetiştirir. Bu bağlamda eğitim hem uzun ve zorlu bir yoldur hem de yarınlarımızın şekillenmesinde önemli bir role sahip olduğu için kutsal bir nitelik taşır.
 
Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulüyle Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’da, onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve sonsuzluk âlemine göç eden değerli öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum.
Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diliyorum. Meslekten emekli olmuş ve hizmet şeref belgesi almış personelimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla minnet ve şükranlarımı sunuyorum".

 

Editör: Haber Merkezi