HABER: NAZİF HARUPÇU


2015 yılı Haziran ayının ilk haftası yapılacak Milletvekili Genel seçimleri nedeniyle, Ak Parti İzmir Milletvekili adayları da Kiraz ilçesine ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu ziyaretler kapsamında Kiraz ilçesine gelen Ak Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Hamza Dağ’ı İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar, Kiraz Belediyesi Başkan vekili İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Cura ve Özcan Kaymak, Gençlik Kolları başkanı Erman Aktaş, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Duran ve partililer karşıladı.

Vekil Hamza Dağ ve parti yönetimi ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve Oda dernekleri ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler kapsamında Kiraz’da Engelliler derneğine ziyarette bulundu.

Dağ burada yaptığı konuşmasında, “En başta zihinlerde değişim başlattık. Özürlü kelimesini ortadan kaldırdık ve Engelli olmak özür değildir. Hiç kimse engelli olmak istemez. Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak konusunda, Hükümetimiz ciddi çalışmalar sürdürdü.

Bunların hakkı olduğu ve bugüne kadar verilmemiş olması eksiklik idi.

Biz bu eksiklikleri giderdik. Şunu yaptık, bunu yaptık diye sürekli gündem de tutarak onları da üzmek istemeyiz. Zaten kendileri ve aileleri yaşantılarını görüyorlar. Belediyelerin ve yerel yönetimlerin engellilerimizin yaşam konusunda daha iyi bir çalışmaları yapmaları gerekir ve yapılmaya devam ediyor. Eskiden bu insanlarımızı bakan kimse yoktu. Şimdi engelli parası, bakıcı parası ile aile yapıları da iyileştirildi” dedi.

İlçe Başkanı Mehmet Emin Davran, “Ak Parti iktidara gelmeden önce, vatandaşlarımız evlerindeki özürlü insanları dışarı çıkarmaktan çekiniyorlardı. Bu insanlarımız dünya ile bağları koparılmış ve soyutlanmış durumda idi. Şimdi bu engelli çocuklarımız okullarda, sosyal etkinliklerde ve spor aktivitelerinde yer almakta. Onların yüzlerindeki tebessümlerini görmek ise ayrı bir mutluluk. Hükümetimizden Allah razı olsun” dedi.

 

 

Kiraz’da esnafları da ziyaret eden Hamza Dağ, daha sonra Kiraz belediyesine ziyaret gerçekleştirdi. Burayı ziyaretinde, Belediye Başkan vekili Ali Cura karşıladı.

Vekil Hamza Dağ, Belediye de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dağ şunları söyledi, “Seçim çalışmalarına start verdik. Biz Ak Parti olarak seçimler gelsin de hareketlenelim diye bekleyen parti değiliz. İşte burada bizim diğer partilerden farkımız burada. Biz devamlı hareket halindeyiz ve çalışma halindeyiz. Bunu zaten teşkilatımız ve halkımız çok iyi şekilde biliyor. Yıllardır icraat halindeyiz. Geçtiğimiz 3 seçimdir galip partiyiz.

İnşallah bu seçimde de yine de galip parti olacağız. Birinci parti olacağız.

Tek parti iktidarı için mücadele ediyoruz. Kampanya aday adayı tanıtımından sonra sahaya çıktık. Teşkilatlarımız ve aday adaylarımız çalışmalarına başladılar.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı

Küçük menderes havzası bizim için önemli. Bunu her seferinde ısrarla dile getirdik. Hem de bu bölgede birçok icraatı hayata geçirdik.

Bu anlamda duble yol çalışmamız, Ödemiş Devlet Hastanesi, Kiraz ile ilgili hastane çalışmaları, Tren yolu çalışmaları devam ediyor. Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Yeni projelerimizi de 4. Ak Parti iktidarı ile şahlanarak devam edecek.

Biliyorsunuz, Orman ve Su Bakanımız bu dönem İzmir’de. 35 projemizin de takipçisiyiz. Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu’nun peyder pey açıklayacağı projeler var. Bir kısmını açıkladı ve bunların pek çoğu bölgemizle alakalı. Beydağ barajı yıllardır bitmeyen bir baraj. Bölgemizin bu büyük projesi bizim iktidarımız döneminde bitti.

Ayrıca Aktaş barajı, göletler. Kiraz’da Haliller göleti ve Çatak göleti var.

Bakanımız 1. Bölgeden olsa da icraatların büyük bölümü bizim bölgemizde. Küçük Menderes havzası ve Bakırçay havzasında daha fazla su ve daha fazla yeşil olacak. Yeşil insanı ferahlatır, su rahatlatır, Daha fazla yeşil ve daha fazla su ile bölgemiz yaşanabilir daha güzel yerler olacak” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından, Vekil Dağ, İlçe teşkilatı ile birlikte Kiraz ilçesinin mahallerine akşam ziyaretleri gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi