HABER: DİLEK AYVALI
Tire 112 Komutanı Merkezinde, kalp krizi geçiren Mestan Güreli (64)’ye müdahale için Tire İstasyon Caddesi’ne gelen Ümran Tapan’ı ve 112 personelini ziyaret ederek, “Geçmiş olsun, sağlık çalışanlarımızın yanındayız” dedi.
Sürekli ziyarette yaptığı konuşmada, “Programımı özellikle Tire’ye aldım sizlere geçmiş olsun dileklerimi sunmak için. Sağlıkta şiddet sık sık rastladığımız bir olgu. Bununla mücadele ediyoruz hükümet olarak. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Avukatım. Her platformda meclis kürsüsünde açılışlarda sağlıkta şiddet konusuna. Sıfır toleransla mücadele edeceğimizi de söylüyorum. Bir kere Türkiye’de sağlıkta memnuniyet oranı 2002’de yüzde 39 iken şu anda yüzde 72’ye çıktı. Hedef tabiî ki yüzde yüz memnuniyet. Aynı zamanda sağlıkta şiddetinde sıfıra inmesini istiyoruz” dedi.
Daha sonra 112 personelinin yaşadığı olayla olay günü bilgi aldığını kaydeden Milletvekili Sürekli, “Komutu izmir’den alıyorsunuz. İzmir arandıktan sonra süre bakımından sizde bir hata da yok müdahalede. Ben sizlere geçmiş olsun diyorum. Yanınızdayız. Sağlıkta şiddeti de çözeceğiz. Görevinizdeki başarınızdan ötürü ben sizleri tebrik ederim. Aynı zamanda ben sendika toplantılarına da katılıyorum. Özlük hakları ile ilgili de her türlü sendika çalışmasının da destekçisiyiz. Sağlık çalışanı ne kadar mutlu ve memnunsa o kadar nitelikli hizmet verir” dedi.
Sağlık Sen Tire İlçe Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu, 112 Personeli Ümran Tapan’ı darp ettiği iddia edilen Burhan T.’nin hasta yakını olmadığını yoldan geçen bir vatandaş olduğunu, olay yerinin verdiği atmosferden etkilenerek saldırıda bulunduğunu söyledi.
Sağlık Sen İzmir İl Temsilcisi Ekrem Özdemir ise, “Sağlıkta şiddetin önlenmesi için yapılması gereken adımlar aslında belli. hem hükümetimiz hem de sağlıkçılar olarak ortak, sıfır tolerans adlı bir sempozyum düzenledik. Ondan bu yana iyileştirme yapıldı ama şiddetin kökünün kazınması için öncelikle bir eğitim, akabinde kamu spotları, arkasından da şiddet uygulayan kişinin mutlaka 24 saat nezaret altında tutulması gerekiyor. Çünkü ifadesini verip geldikten sonra tehdit etmeye çalışıyorlar. Mutlaka 24 saat nezaret altında kalmasını talep ediyoruz. Şiddet uygulayan kişi 6 ay boyunca SGK’dan değil de kendi cebinden ücret ödemesini talep ettik. İnşallah bu da geçerse şiddetin önlenmesi adına önemli bir adım olacak diye düşünüyoruz” dedi.
Kerem Ali sürekli daha sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112’den sorumlu müdür yardımcısı Yenal Duğral ile telefonda görüşerek, kliması bulunmayan Tire’deki 2 112 istasyonuna birer adet klima istedi. Duğral, klimanın gelecek hafta gönderileceğini söyledi.
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 112 personeli ile fotoğraf çektirdikten sonra 112 istasyonundan ayrıldı.
Ziyarette Milletvekili Sürekli’ye Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, Belediye Meclis Üyesi Selman İçelli ve İsmail Tapkın, Sağlık Sen İzmir İl Temsilcisi Ekrem Özdemir, Sağlık Sen Tire İlçe Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi