HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

AK Parti İlçe Başkanı Şerif Delibalta başkanlığında Ödemişliler ellerinde Türk Bayraklarıyla “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla tören alanına geldiler.

Gece saat 21.30’da Ödemiş Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önünde yapılan tören Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Törene Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı yardımcısı Saffet Serdar Tuğay, Ödemiş Askerlik şubesi Başkanı Per. Astteğmen Mustafa Beytaş, ilçe Jandarma komutanı J. Yzb. Hüsnü Korkmaz, Siyasi Parti ilçe başkanları, Ödemişli Gaziler, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Ödemişliler katıldılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptığı konuşmada, “Tören alanında açılan 15 Temmuz fotoğraf sergisinin gezdik. Savcı yardımcım tankın önüne yatan, tankın üstüne çıkan, gerekirse kendi canını çekinmeden verebilecek kadar direnme ruhu olan insanlarımız, bugün burada havuzun içerisinde oynayan çocuklarımızın mutlu bir şekilde oynamalarının gereğini yaptılar. 15 Temmuz gecesi istanbuldaydım olayları yakınen gördüm halkımızın direnişçeler karşı canlarını feda ederek tanklarının önüne atlamalarına tanık oldum. İstanbul düşerse ülke düşer görüşü vardı. Ama bu direniş ruhu Cumhurbaşkanımızın uyarısıyla insanların meydanlara dolması adeta Çanakkale de atalarından aldığı direniş ruhuydu. Aynı şekilde Afyonda tepeye saniyelerle alamadığı için kafasına kurşun sıkan komutanın ruhuydu” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, “Rüyalardan güç bulan, hain bir misti bir koalisyondur. Bu hainler, Anadolu insanın parasını ve çocuklarını küresel sermaye ve Vatikan hedefleri uğruna heba etmekle kalmayıp, aklını çalıp, otomatlaştırdığı binlerce insanı da harama günaha bulaştırarak, kumpas, takıye, şantaj, tehdit, soru çalma ve benzerleri olayları gerçekleştirerek, kul hakkını tecavüz ederek zerre kadar terettüt etmemiştir. Dolasıyla FETÖ dini bir yapı olarak nitelendiremez. Örgütün başındaki haine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz” dedi.

Etkinlik kapsamında Ödemiş Belediyesi tarafından keşkek dağıtıldı.

Ödemiş Belediyesi tarafından tören alanında yapılan keşkek ve su davetlilere tek tek dağıtılırken, gecede o günün yaşanan olayların anlatıldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gün telefonla bağlanarak halka sokağa çıkması için yaptığı davet bir slayt gösterisi ile gösterildi.

4 Camii hocası tarafından, Kuran- kerim ve mevlit okundu. Daha sonra gece saat 00.13’te bütün camilerde sela okundu.

Editör: Haber Merkezi