Haber: Dilek Ayvalı

Haftanın gündemini oluşturan konuda MHP Tire İlçe Başkanı Yerelgüç Gazetesi'nin ilk olarak kamuoyu ile paylaştığı tire Müzesi'nin kapatılacağı konusunda açıklama yaptı.

Tire Müzesi’nin kapanıp başka bir ilçeye taşınacağı tartışmalarına MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak son noktayı koydu. Konunun günlerdir takipçisi olduklarını ve bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Bilal Kıvrak şunları söyledi. “Son günlerde Medyadan Tire Müzesi’nin kapanacağı ve envanterin başka ilçelere aktarılacağı hususunda haberler okuduk.   Bu haberler tabii ki bizleri üzdü. Konunun takipçisi olduk ve gerekli araştırmaları yaptık. Envanter başka bir ilçeye gidecek ama sadece koruma amaçlı gidecek. Sergilenmesi söz konusu değil. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Tire Müzesi Tirelilerindir. Müzenin bir yere gittiği falan yok. Tire sevdalıları olarak böyle bir düşüncenin tartışılmasına dahi izin vermeyiz. MHP olarak Tire’nin kazanımlarına, Tirenin öz malına ve Tirenin medeniyet hazinelerine dün olduğu gibi bugün de yarın da sahip çıkıyoruz. Bu konuda gerekeni her zaman yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

MHP Tire: Nöbeteyiz, Bir Adım Geri Atmayız

Hepimizi ilgilendiren bu konu hakkında üst düzey yetkililerle görüştük. Mesele şudur; Tire Müzesi depreme dayanıksız olduğu için can ve mal güvenliği kapsamında içerisinde barındırdığı envanter özel ekipler tarafından hassasiyetle ambalajlanarak özel konteynerlerde İzmir bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın garantisi ve korumasında güvenli bir noktada saklanacak. Nerede ve hangi ilçede saklanacağı henüz netlik kazanmadı. Tire’nin eserlerinin herhangi bir ilçede sergilenmesi söz konusu değil. Tire hem Türk-İslam Medeniyeti merkezlerinde hem de antik medeniyetlerin merkezlerinden biri olduğu için bu konuda çok hassasız. Hedefimiz en kısa sürede Tire Müzesinin yeniden modern bir bina yapılmasıdır. Bu konuda il başkanımız sayın Veysel Şahin Bey özel gayret sarf ediyor. En kısa zamanda da sonuç alacağımıza inanıyorum. Yapılacak bu yapının ardından özenle saklanan bu materyaller tekrar Tire Müzesinde sergilenecek. Tire’den götürülen envanter kesinlikle hiçbir ilçede sergilenmeyecek sadece güvenli bir bölgede koruma altına alınacak. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar. Bizler Tire MHP olarak bu sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağız.” Dedi

Tire’nin Çakıl Taşından Bile Vazgeçmeyeceğiz

Türkiye’nin ve İzmir’in önemli tarihi ve kültürel merkezlerinden biri olan Tire ilçesini hak ettiği yere getirmek için her zaman çalıştıklarını vurgulayan MHP İlçe Başkanı Bilal Kıvrak “İlçemiz önemli bir merkez, birikimleri, kendine has ürünleri ve insanıyla gerçekten çok kıymetli bir değer. Bu değerlerin kaybolmaması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması için parti olarak mücadele veriyoruz. Tire Müzesi ve tüm envanterini de korumak bu mücadelemizin ana konusudur. Bütün Tire emin olsun. Tire’nin çakıl taşından bile vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 

Editör: Haber Merkezi