HABER: DİLEK AYVALI
MHP Tire İlçe Başkanı Kıvrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşımız Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı dizelerle kayıtlara geçmiştir. Üzerinden 97. Yıl geçmesinin ardından dizeleriyle ve Mehmet Akif Ersoy’un  “ Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın sözleriyle yürekleri kabartmaya devam ediyor.

İşgal altında geçen yıllarda halkın ve ordunun maral gücünü arttıracağı düşünülerek marş yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda dizeleri inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Hamdullah Suphi aracılığıyla Mehmet Akif Ersoy’a yarışmaya katılması konusunda teklifte bulunmuştur. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marş karşılığında tek bir şartı vardır; o da ödül almamaktır.

23 Nisan 1920’de açılan TBMM hükümeti yeni bir ordu kurarken bu orduyu ayakta tutacak, ona moral verecek güçleri de harekete geçirme çabasındadır. Yayınlanman gazeteler halka işgal güçlerine karşı direnmeye, birlik olamaya, cesaret vermeye uğraşmaktadır. Gazete ve dergilerin önemli miktarları hükümet tarafından satın alınarak cephelere gönderilmekte, mitingler düzenlenmekte ve camilerde vaazlar verilmektedir. İstiklal Marşımızın kabulu halkımızın ve ordumuzun cesaretini, moralini ve de vatan aşkını büyük ölçüde yükseltmiştir. Dizelerindeki yüksek inanç iman ve vatan aşkı ordumuzun ve milletimizin zaferini muzaffer kılmıştır.

İşte o günlerden bu yana  Yüce Al bayrağımız gibi İstiklal Marşımızda Cumhuriyetimizin ve Bayrağımızın sembolü haline gelmiştir.”

Editör: Haber Merkezi