Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı ve yönetim kurulu üyeleri Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ile Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran’ı ziyaret etti.
İkinci Başkan Kadir Engin, Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürdamla, Teşkilat Başkanı Ramazan Çelik, Teşkilat Başkan Yrd. Mustafa Aksu, Nermin Önkal ve İrfan Kırbıyık ile birlikte Müftü Bilgiç’i ziyaret eden Metin Kırlı, “İlçemize atlı ay önce atanan Mustafa Bilgiç’e hoş geldiniz diyoruz ve her zaman bizlere düşen görev konusunda hazır olduğumuzu buradan kendilerine bildiriyoruz. Bugün üç aylar başlıyor, bu mübarek ayların vatanımıza milletimize barış, huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sizleri Ödemiş’e geldiğinizden bu yana yoğun bir çalışma temposu içerisinde gördük. Çalışmalarınızı takdirle izliyoruz ve ekibim adına tüm çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyoruz” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise şunları ifade etti: “Müftülük olarak halkımıza yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Yaptığımız işlerden dolayı insanlarımızın takdirini kazanmak çok güzel bir duygu. Tüm vatandaşlarımızı kucaklayıcı işler yapmaya çalışıyoruz. Sizlere de bu nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.”
MUHTARLAR DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ
MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı ve ilçe yönetimi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda güven tazeleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran’a da tebrik ziyaretinde bulundular.
Ziyarette MHP İlçe Teşkilatı’nın çiçek hediyesine karşılık olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Savuran da efe figürü takdim etti. Güncel konuların koşulduğu ziyarette MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı, “Muhtarlar Derneği’nin yaptığı olumlu çalışmaları takdir ederek izliyoruz. MHP İlçe Teşkilatı olarak muhtarlarımızın her zaman yanında olacağız. Yakında Meclis’e sunulması beklenen Yerel Yönetim Yasa Taslağında belde belediyelerimizin ve köy muhtarlıklarının kaldırılarak bütün şehir kapsamına alınacağı belirtilmekte. İzmir’e 100 km’den fazla mesafelerde bulunan ilçemiz ve diğer çevre ilçelerin köyleri bu sistemde beklide en çok sıkıntı çeken yerler olacaklardır. Aslında birçok yönden il olmayı hak etmiş olan ilçemizin kanun yürürlüğe girmeden il olabilmesi için somut bir adım atılmalıdır” dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran da, “Başta İlçe Başkanı Metin Kırlı olmak üzere tüm MHP Teşkilatına ziyaretlerinden dolayı yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Ayrıca Sayın Başkanımız derneğimiz hakkındaki olumlu görüşleri bizleri son derece memnun etti. Başkanımızın da belirttiği gibi önümüzde bir Yerel Yönetimler Yasa Taslağı ve taslağın içeriğiyle ilgili birçok söylenti var. Şu an için taslaktan ne çıkacağını kesin olarak bilmesek de İstanbul ve Kocaeli illerinde pilot bölge olarak uygulanan bütün şehir uygulamasının, mevcut ve yeni yapılacak tüm büyükşehir belediyelerinde uygulanacağı söyleniyor. Önümüzdeki yıllarda belki bu sistem uygun olabilir ama ilk etapta merkezin çok uzağında kalan ilçemiz köyleri ile Beydağ ve Kiraz’ın köylerinin bu durumdan olumsuz etkileneceği görüşündeyiz” şeklinde konuştu.
Ziyaret boyunca gündemdeki diğer konular hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi