Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Metin Kırlı’nın başkanlığında ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.                

           Belediye Meclis üyesi Anıl Selek Ödemiş Belediye Meclisi’nin 03.11.2014 tarihli oturumunda gündeme gelen “Otogar binasında belediyeye ait boş dükkanların kiraya verilmesi” konusundaki beyanlarımızın ve oylamadaki tavırlarının bazı ortamlarda yanlış değerlendirilmesi sebebiyle konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına MHP Ödemiş İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri olarak basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

              İlçe Başkanı Metin Kırlı’nın okuduğu basın açıklamasında;

              “ Söz konusu kiralama işlemi Sn. Badem’in de dediği gibi otogar yıkılıncaya kadar yapılacaktır. Bu da kiracı olacak dernek ve kuruluşları ileride zor durumda bırakacaktır. Zira söz konusu otogarın yıkımına karar verilmiş ve bazı taşınmazlar tahliye edilmiş diğerleri hakkında da mahkemeden tahliye kararı alınmıştır. Bu talep ve alınan karar daha önce açılan davalar ve mahkeme kararları ile açıkça çelişmektedir. İlerleyen süreçte daha önce tahliye edilen taşınmazların kiracıları bu uygulama sebebiyle uğradıkları zararları Belediyemizden talep edebilecekleri gibi halihazırda tahliye kararı alınmış ancak tahliye işlemi gerçekleşmemiş kiracılar için de hukuken açmaz ortaya çıkabilecektir. Sn. Badem’in ısrarla parasızlıktan yakındığı gerçeği ortadayken yaşanması muhtemel bu hukuki girişimler sonucunda Ödemiş belediyesi yüzbinlerce lira zarar uğrama ihtimali ile karşı karşıyadır.

             ( Eski KÜLTÜR EVİ DEĞERLENDİRİLEBİLİRDİ  ) 

                  İşte bunun içindir ki bizler söz konusu işyerlerinin Belediye hizmet birimi olarak kullanılmasını ve bu birimlerden boşalan uygun yerlere de söz konusu dernek ve kuruluşlara kiraya verilmesini talep ettik. Ayrıca söz konusu taşınmazların çok küçük olduğu ihtiyaca cevap veremeyecek olduğu konusunda da bazı dernek yöneticilerinin taleplerini hem bizlere hem sn. Badem’e iletilmiştir. Örnek olarak eskiden Kültür Evi olarak kullanılan Park Kulüp’ün arkasında bulunan, halen su ve emlak servilerince kullanılan yerin söz konusu derneklere tahsisinin ihtiyaca gerçekten cevap verecek durumda olduğu kanısındayız. Böylelikle bu dernekler kalıcı uzun yıllar boyunca hizmete uygun ve de kendilerini geliştirebilecekleri bir mekana kavuşmuş olurlardı.

                   ( Kiralama kararı alınan yerler UYGUN NİTELİKTE DEĞİL )

                    Kiralama kakarı alınan yerlerin hemen yakınında BİRAHANELER bulunmaktadır. Derneklerin gündüz olduğu kadar özellikle bu kurumlara gönül verenlerin mesai dışında yani geceleri de faaliyette olduğunu unutmayalım. Söz konusu yerde belirttiğimiz içkili işletmeler ile bu derneklerin yan yana olmasının çok da şık olmadığı tüm kamuoyunca değerlendirilmektedir. Ayrıca kiralama konusu taşınmazların özellikle Engelsiz Yarınlar Derneği’nin kullanımına hiç de uygun olmayacak kadar küçük ve kullanışsız oluşu karşısında bu kiralamanın belirtilen amaca hizmet etmediği ortadadır. Buradan başka yerlerin söz konusu derneklere kiralanmasının daha uygun olacağı yönündeki talebimiz maalesef Sn. Badem tarafından değerlendirilmemiştir.

             (Kimse Engellilerimiz, Gazilerimiz ve Şehitlerimizle ilgili bizim üzerimizden SİYASET YAPMAYA KALKMASIN)

              Bugüne kadar Belediye meclis gündemine engelli, gazi ve şehit yakınları ile ilgili sunulan tüm projeler MHP Meclis Üyelerince sunulmuştur. Gerek kişisel bakış açılarımız gerek partimizin genel çizgisinde engelli kardeşlerimizin, şehit yakınlarının , gazilerimizin ve toplumda korunmaya muhtaç kişi ve kurumlara duyduğumuz sevgi ve saygıyı lekeyecek hiçbir söz ya da davranışı kabul edemeyiz. Bugüne kadar 02.06.2014 tarihli oturumda düğün salonlarında engelli kardeşlerimize %40 indirim uygulanması bizim teklifimizle gerçekleşmiştir. Yine 01.09.2014 tarihli oturumda da Pazar yeri devir ücretleri üzerinden engelli, şehit yakınları ve de gazilerimize %50 indirim uygulanması da MHP teklifi ile yürürlüğe girmiştir. Ayrıca Saraçoğlu Konutlarındaki sosyal konut olarak yapılan kısımla ilgili düşük gelirli vatandaşlara satılması yönündeki çabalarımız da unutulmasın. Tüm bunlar konuya hassasiyetimizin sözde değil özde olduğunun apaçık göstergesidir.

            (Meclis Toplantılarının naklen yayınlanması ve şeffaflık talebimiz)

             Birçok ilçeye nasip olmayan bir görsel basınımız var. Geçtiğimiz dönem tüm meclis toplantıları canlı olarak yerel televizyon kanalımızdan yayınlanırken bu sene hiçbir görüntü ekranlara yansımıyor. Bunun da şeffaflığın önünde bir engel olduğunu düşünüyoruz. Son gelişmelerde kulaktan dolma bilgilerin halkımız arasında dolaşması karşısında canlı yayının vageçilmez olduğu görülmektedir. Bu konuda sn. Mahmut Badem’in gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz.” diyerek basın açıklamasını noktalayan Metin Kırlı “Ödemiş ve Ödemiş’liler için gerek ilçe teşkilatımız gerekse Meclis üyelerimiz en doğru ve hukuka uygun şekilde çalışmalara devam edecektir. Kimsenin bizim üzerimizden çirkin siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi