MHP İzmir’in Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut yaptığı açıklamada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Bulut; “Her şart ve zeminde Cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye sahip çıkan bir hareketin mensupları olarak üzerimize düşen siyasi ve sosyal sorumlulukları yerine getirmek zorunluluğumuz var. İzmir’de Cemaatçilik sebebiyle birçok vatansever yıllarca haksızlığa uğradı, yıkım ve kıyım yaşadı. Bunlar bir daha yaşanmamalı. İl Başkanımız Necat Karataş’ın talimatıyla bir çalışma başlattık.  Sendikalar ve dernekler yoluyla fiili durumu yakından takip ediyoruz, sonuçları dikkatle değerlendirip anında genel merkezimize bildireceğiz” dedi.

BAHÇELİ TÜRKİYE’YE GÜÇ VERDİ

Cumhur Bulut yaptığı açıklamada, “Türk Milliyetçileri yani Milliyetçi Hareket Partililer darbeler ve ihtilallerden büyük acılar, mağduriyetler ve mahkûmiyetler yaşayarak çıkmıştır. MHP bu yönüyse sosyal ve siyasi maliyeti en yüksek yapılardan biridir. Geçmişin tecrübeleri ve günün iradesi bizi bu konu da çok güçlü kılıyor. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin 15 Temmuzda daha kimsenin ne olduğunu anlamadığı zamanda ortaya koyduğu kararlı tavır ile Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkan iradesi sebebiyle milletimiz ve devletimiz büyük güç bulmuştur. Türkiye Liderimizin iradesinden güç alarak direncini arttırmıştır. Türk Milliyetçileri yine doğru zeminde ve doğru mevziide olduğunu ispat etmiş, Türk Milletinin en güçlü dayanağı olduğunu yine kanıtlamıştır.

MEYDANLARDA DEĞİLİZ AMA…

Kurulduğumuz günden bu yana Vatan, Cumhuriyet ve mukaddesatımızın nöbetinde olan bir hareketiz. Bu yoldan ne taviz verdik ne de sapma yaptık. Bizim nöbetimiz anlık değil, sonsuza kadar süren bir şuurlanmadır. Meydanlarda değiliz ama meydanlarda “Türkiyem ve Karadeniz Marşı” çalıyor. Bu yine haklı çıktığımızın bir ifadesidir. Fakat teşkilatlarımız ve mensuplarımızla meydanlara inmiyoruz. İnmeyeceğiz. Biz değerlerimize; cumhuriyetimize ve demokrasimize nasıl sahip çıkılacağını çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyet’i muazzam bir mücadelenin, muhteşem bir diriliş destanının eser ve hediyesidir.  Hiçbir zaman kargaları kendimize güldüren, ahmaklıklar içinde olmadık.

CEMAAT KADROLARININ HEDEFİ OLDULAR

Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi, her fırsatta “Cemaat Yapılanması” hakkında hükümeti ve devleti uyardı, geldikleri noktanın tehdit oluşturduğunu vurguladı. Fakat hükümetin gafleti bu günleri yaşamamıza sebep oldu. Fikri olarak cemaatçiliğe her zaman karşı çıktık. Milliyetçilik, cemaatçilik ve hemşehricilik gibi dar yapıları kabul etmez. Her yerde olduğu gibi İzmir’de de birçok kamu kuruluşunda vatanını ve milletini karşılıksız seven Türk Milliyetçileri mağdur edildi, her türlü sıkıntıyı çektiler. Cemaat temsilcileri ve hükümet zihniyeti birçok haksız olayın yaşanmasına sebep oldu. İşte bunların telafisi ve farklı haksızlıklar yaşanmaması için bir çalışma başlattık. Sendikalar, dernekler ve odalar yoluyla fiili durumu yakından takip ediyoruz. Sonuçları da başta genel merkezimize iletip sonra da kamuoyumuzla paylaşacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi