EREN ERBAHÇELİLER/NAZİF HARUPÇU/FARUK ÇARK

    MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Küçük Menderes havzası ziyaretleri kapsamında Bayındır ve Ödemiş ilçelerine ziyaretler gerçekleştirdi. Bayındır’daki ziyaretine Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar’ la başladı. Buradaki ziyaretin ardından Ödemiş’e geçti.

Tanrıkulu, Ödemiş’te önceki gün açılan 9. Süs bitkileri sergisini, ardından Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği ve Ticaret Odasına ziyaretler gerçekleştirdi.

Vekil Tanrıkulu beraberinde İl Başkanı Necat Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile geldiği Ödemiş’te İlçe Başkanı Metin Kırlı ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan adayı Mehmet Yılmazer ile Ülkü ocağı başkanı İsmail Poyraz tarafından karşılandı.

İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Ödemiş Süs bitkileri sergisine ziyaret gerçekleştirerek burada stant açan firma temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirdi.

ÜRETİCİLER BÖLGESEL PRİM İSTİYORLAR

Buradan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı ziyaret eden Tanrıkulu burada Oda yönetim kurulu üyeleri ile de bir araya geldi.

Ziraat Odası Başkanı Kocaağa yaptığı konuşmasında, “Üretimde primlerin bölgesel olmasını istiyoruz. Türkiye’nin yüzde 65 kestanesini sağlayan, yüzde 60 fidan ve süs bitkilerini temin eden Küçük menderes havzasındaki üreticilerin kaliteli üretim yapması bu başarıyı getirmiştir.

Üretimde iyi yerdeyiz ancak üretimde alt yapıyı teşkil eden, tohum, ilaç, gübre, mazot, elektrik,  tohum girdi maliyetlerini yükselten unsur. Bu maliyetlerin ortaya konduğunda üreticiye ciddi yük getirdiği aşikârdır.

Bu yüzden bölgesel prim desteğinin bu yüzden olmasını bekliyoruz.” dedi

Vekil Tanrıkulu’da şunları söyledi, “Sorunlar başta üretim aşamasında başlamakta, sıkıntıların başında sulamada kullanılan elektrik maliyetleri yüksek. Bu sadece fidancılık alanında değil, hayvancılık ve süt üretiminde de aynı durum söz konusu. Bölgemizde ürünlere verilen ürünlerin prim destekleri çok düşük ve 10 yıldır bir artış ta yok. Bu yüzde birçok ürün geçtiğimiz yıllarda maliyeti karşılamadığı için tarlada kaldı.

Bunun yanında hayvancılık ta öyle, hayvancılık can çekişiyor. Üreticilerimizden hep bize şikâyet geliyor. Çiçek ve süs bitkilerinde KDV oranın da yüksek olduğunu görüyoruz bunlarla ilgili Bizde meclise önerge vereceğiz.” Dedi

Muhtarlar Derneğine ziyaret gerçekleştiren Tanrıkulu ve beraberindekileri

Dernek başkanı Nihat Savuran ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

MUHTARLAR YENİ MAAŞTAN DA MEMNUN DEĞİL

Muhtarlar derneği Başkanı Nihat savuran burada yaptığı konuşmada,

“1 Ocak’tan itibaren seçimlere yakın Muhtarların aylıklarının artırılacağı yönündeki açıklamalara muhtarlarımız tepkili. 875 lira maaşı cazip hale getirerek karşılarına daha fazla aday çıkartılması. Biz muhtarlar rahat değiliz. Çoğunluğumuz BAĞ-KUR borçlusu. Köylerde muhtarlık yapmak daha zor. Her türlü sorun muhtarların önüne gelmekte.” Dedi

Vekil Tanrıkulu Muhtarlar derneğinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Muhtarlarla ilgili saha çalışması yaptığımızda 2007 yılında kanun teklifi hazırlayıp sunduk. 2011 yılında tekrar sizlerin desteği ile kanun teklifi tekrarlandı. Muhtarların adrese dayalı sistem ve nüfus kayıt sistemi ile mahallede kim var yok yok artık bilmesi mümkün değil artık.

Bu böyle olunca bunları takip etmekte zor. Seçmen sayısı da böylece 5,5 milyon artmış durumda. Sizlerin ortaya koyduğu tavır nedeniyle sıkıntı yaşıyorsunuz. Siz seçimlere tek başınıza giriyorsunuz. Verdiğimiz önergeleri biliyorsunuz. Fedakârca çalışıyorsunuz ve niye emekli olamıyorsunuz, niye protokolde yeriniz yok. Ankara’da sesiniz kulağınız olacağız.” Dedi

DERSHANELER VE YURT SORUNU GÜNDEME GELDİ

Son olarak Ödemiş Ticaret Odasına ziyaret gerçekleştiren İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu ve beraberindekileri Meclis Başkanı Alim Korkmaz karşıladı. Sorunları olup olmadığını soran Tanrıkulu’na Meclis başkanı Ali Korkmaz şu sıkıntılarını anlattı. Birincisi dershaneler diğeri de Organize Sanayi bölgesi olduğunu belirten Korkmaz, “Ödemiş’te odamıza kayıtlı 5 tane dershane sahibi var. Durumlarının ve akıbetlerinin ne olacağını soruyorlar. Organize sanayi öylece duruyor. Atıl durumda alt yapı sorunu devam ediyor.” dedi

Tanrıkulu son günlerde dershanelerle ilgili kendilerine çok sayıda şikâyet geldiğini ifade ederek yaptığı konuşmasında, “Düzenleyici bir kanun çıkmalı. Bu sistem disiplin edilmeli ama böyle kestirilip atılmadan. Devlet yurtları da karşılanamıyorsa bunlarda düzene konulmalı. Türkiye’de 25 bin civarında yurt var. Dışarıdaki öğrenci sayısı daha fazla. Bu konu gündeme gelince şimdi birçok yerde öğrenci evleri ile ilgili taciz gündem de. Öğrenciler sıkıntı yaşıyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi