HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş MHP İlçe Başkanlığı tarafından İstanbul Milletvekili ve Balyoz davasından tutuklanarak cezaevine gönderilen Engin Alan Ödemiş’te bir konferans verdi. Ödemiş Belediye Kültür ve Nikâh Salonunda yapılan kongreye ilgi yoğundu. MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, MHP’li Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, Kadın Kolları yönetim kurulu, MHP’liler ve çok sayıda vatandaş Engin Alan’ı dinlemek için salonu doldurdu. Alan düzenlen konferansta 2014 değerlendirerek, gündemdeki önemli sorunları değerlendirdi.

Ödemiş MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı Konferansta bir açılış konuşması yaptı. Kırlı “Ödemiş MHP İlçe teşkilatı olarak, İstanbul Milletvekilimiz Emekli Korgeneral Eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan’ı sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“2014 yılına1. AKP Cemaat meydan muharebesiyle girdik”

Konuşmasının başında 2014 yılıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan emekli korgeneral Engin Alan “2014 yılına 17-25 Aralık 2013 başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonucu başlayan ile başlayan 1. AKP Cemaat meydan muharebesiyle girdik. Bu savaş yargı emniyet medya bütün cephelerde 2014 yılı boyunca sürdü halada devam etmektedir.”

“Çözüm süreci bize göre ihanet sürecidir”

Tek bayrak tek Milet anlayışını yok edip yerine parçalanmış bir ülke hedefliyorlar diyen Alan “2014 yılının en önemli konularından biride kimilerine göre çözüm; bize göre ise ihanet süreciydi ve hala devam etmektedir. Bu süreç tek vatan tek millet tek bayrak anlayışını sonlandırıp yerine parçalanmış bölünmüş dağılmış iki milletli yeni Türkiye inşa etmeyi hedefleyen bir süreçtir. İmralı canisi ile İktidar arasında seçim bölgesindeki pazarlıklar devam ediyor. Bu pazarlıkların 15 Martta kadar bitmesi gerekiyordu. Yerel yönetimlerin yetkileri artırılarak biz özerlik konuşulacaktı. 15 Martta bir müzakere süreci başlayacaktı. Bu iki süreçte sorunsuz biterse imarlı canisi çıkacak PKK’ya eylemsizlik ve silahlı güçleri Türkiye’den çıkarma çağrısı yapacaktı. Bu önümüzdeki seçimde de bunu kullanacaktı. Bu süreçte 40 bin kişinin katili İmralı canisi baş müzakereci, bir ucu kandile gidiyor bir ucu Ankara’ya geliyor.”           

“Milleti bu sürece alıştırmaya çalışıyorlar “

Milleti bu sürece alıştırlmaya çalışıtıklarını belirten Engin Alan “HDP’li Milletvekilleri de bunların arasında kurye olarak geziniyor. İktidar kendine göre çok akıllı bana göre ise akıldan nasibini alamamış yandaş medya eli ile ülkeyi ve milleti bu sürece alıştırmaya yönelik algı yönetimi oluşturmaya çalışmalar devam ediyor. Bu devam ederken Güneydoğuda devlet otoritesi sıfırlanmış vaziyete geçmişe sadece dağlarda barınan PKK paralel yapısı vasıtasıyla bölgede il ve ilçelerde kontrol sağlaya başlıyor. Bölgede katılımlar sürüyor bu terörist örgüt silahlı bir araç olarak sürece giden amaç olarak iktidarı sürekli tehdit ediyor.2014 yılı biterken İmarlıdaki adam barış ve demokrasi demokratik süreci diye bir belgeyi hükümetin önüne koydu. Arkasından bu işi 15 Nisana kadar bitirin ben sabrımın sonuna geliyorum dedi.”

“73 milyonunu makul şüpheli haline getiren yasal değişiklikler yapıldı.”

 

“İç Güvenlik yasası ile amaç Polis ve Jandarmayı İktidarı sopası haline getirmek”

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra AKP’deki değişiklikler ve Başbakandaki söylemler bizim yeni Türkiye ye doğru yol aldığımızı gösterdi. İktidar ve cemaat savaşına bağlı olarak yargıda da önemli değişiklikler oldu. HSYK, Danıştay ve Yargıtay yeniden düzenledi. En önemlisi de bu ülkenin 73 milyonunu makul şüpheli haline getiren yasal değişiklikler yapıldı. Son dönemde mecliste çok tartışılan ve görüşülmekte olan iç güvenlik yasa tasarısı var. Kaburga kıran kafaları gözleri şişiren bir yasa geçirilmeye çalışılıyor. Onda da amaç şu Polis ve Jandarmayı İktidarı sopası haline getirmektir. Arkasında 2015 yılına girdik bir medya operasyonuyla karşılaştık AKP ve cemaat muharebesinin 2.meydan muharebesi başladı. Türkiye bu savaşı izlerken bir yandan bölünme süreci bir yandan da ekonomik sıkıntılar devam etti.2015 girildiğinde üç önemli başlıkla karşılaştık birinci bölünme süreci ikincisi rejim sorunu üçüncüsü ekonomik sorundur. Türkiye’de pembe bir tablo çiziliyor Türkiye’de ekonomik bir sıkıntı yok. Bazı rakamsal değerlere bakıldığında işlerin yolunda gitmediği gözlemlenebiliyor. İşsizlik % 10.7 gen nüfusa baktığımız bu rakam 18 -20 buluyor. Enflasyon % 8-9 cari açık 46 milyar doları buldu. Gelir dağılımı eşitsizliğine baktığımızda en zengin % 46 -47 pay alıyor. Türkiye, Şili ve Meksika’yla gelir dağılımı eksikliğinden sondan ilk üç ülke arasında yer alıyor.”

“Cumhurbaşkanı seçmenden 400 tane milletvekilli istiyor”

Demokratik parlamenter sistemin bize uymadığı gerekçesiyle başkanlık sistemine hazırlanılıyor diyen Engin Alan “rejim sorunu demokratik parlamenter sistemin geleceği bu demokratik parlamenter sistemin bize uymadığını artık bize parlamenter sistemin değil başkanlık sisteminin gerekli olduğunu söyledi Seçilirken tarafsızlık yemini etti. Ana yasanın 104 maddesi gereğince ettiği tarafsızlık yeminine rağmen, önce bakanlar kurulunu topladı yürütmenin başı olarak sonra o meşhur sarayda bir kabin oluşturdu. Cumhurbaşkanı geziyor hem başkanlık sistemini savunuyor hem de 400 tane milletvekilli istiyor. Başkanlık sistemini getirelim diyor. Bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Hem Başkanlık sistemi için yeşil ışık hem de AKP için oy topluyor. Tarafsızlık ne oldu? Hep birlikte ruhuna el Fatiha okuyoruz.”

“Çözüm süreci seçime endekslidir”

Demokrasi ensemizde dediler askerimizi ensesinden eşinin yanında şehit ettiler diyen Alan “Ocak ayı içerisinde Genç işadamlarını derneğinin başı Şırnak, Şanlıurfa Diyarbakır, Mardin Osmanlıda olduğu gibi Diyarbakır Eyaleti olsun. Eyaletin merkezi Diyarbakır olsun adam özerlik söylüyor daha ne desin 21 Şubat ana dil günü bölgede çift dile geçeceğiz. Demokratik kitle örgütleri buna destek verdiler. Okullar açıldı Kürtçe karne dağıttılar. Geriye bir tek teröristleri affı kaldı, oda masaya alındı. Demokrasi ensemizde dediler. Türk silahlı Kuvvetleri askerini eşinin yanında teröristler tarafından ensesinden şehit ettiler. Siz çözmediniz biz tehditlerle istediğimizi alırız. Başbakan’ın yardımcı Öcalan için karizmatik lider iyi ki Öcalan diye birisi var diyor. Çözüm süreci seçime endekslidir. Bugünkü gelişmelerden bunun böyle olduğunu göstermektedir. PKK silahlı mücadeleyi bırakacak örgüt Türkiye’yi terk edecek. HDP halka sokaklara çıkın dedi çıkan olaylarda 6 tane vatandaşımızı yaşamını kaybetti. HDP genel başkanı dedi ki direniş için sokak meşrudur bizi kimse durduramaz. Gelecekte de istediklerimizi yapmazsanız gene sokağa çıkarız. Bütün bunlar milletin gözü önünde bizleri terörist, darbeci diye düzmece sahte belgelerle hapse attılar. Türk ordusunu yerle bir edenlerin hiç birinin sesi çıkmadı.”

 “Kandil , istediklerimiz olmazsa biz silah bırakmayız”

“HDP’nin amacı parlamento kurup tek taraflı bir özerkliği ortaya çıkarmaktır”

“Bugün AKP ile HDP bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası AKP’nin sözcüsü PKK silah bırakacak dedi. Sonrasında kandilden mesaj geldi, istediklerimiz olmazsa biz silah bırakmayız. Daha da ileri gittiler halk savaşını başlatırız dediler. Bunun hangisi doğrudur. HDP’nin eş başkanı çıktı, Öcalan hükümette ev ödevi verdi dedi. 10 maddelik ev ödevi vermiş. Neticede her yol aynı yere doğru gidiyor. İki cambaz ipin üzerinde oynuyor AKP ve HDP, AKP’nin maksadı bu süreci öteleyerek, uzatarak seçime kadar götürmektir. Seçimden önce bunları kabul ederse vatan millet konusunda hassas olan kesimlerde sıkıntı yaratacaktır. HDP oralarda baraj altında kalırsa AKP oralardan milletvekili çıkartabilirse bu oran birde 367olursa, o zaman bu sayı ile anayasayı değiştirebilir. 330 olursa da referanduma götürebilir. Buna bağlı yapacağı anayasaya değişikliği ile demokratik parlamenter sistem yerine başkanlık sistemi getirerek, bu arada bölücülerin önlerine koyduğu talepleri de anayasaya monte ederek, işte o zaman yeni Türkiye olacağız. Bu seçimler % 10 barajına rağmen HDP amacı  % 10 barajını aşarsa 60 -70 vekiller gelip mecliste oturmaktır. Aşamasa eş başkanlarının da dediği gibi halkı sokağa çıkarmak ya barajı düşürterek ülkeyi erken seçime zorlamak bu da olmazsa en kuvvetli olasılık bölgesel parlamento kurup tek taraflı bir özerkliği ortaya çıkarmaktır. Bunu Mardin Büyük Şehir Eş Başkanı Ahmet Türk geçtiğimiz günlerde söyledi. Seçim barajına giremezsek bunun vebali devletindir. Bizlerde kendi kaderimizi kendimiz tahin ederiz. Bundan sonrasını devlet düşünsün.”

“Türk Milliyetçilerinin siyasi partisi MHP iktidarıdır.”

Türkiye Cumhuriyetinin 92 yılık tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını belirten Alan “Türkiye Cumhuriyeti 92 yılık tarihinin zaman diliminin en sıkıntılı ve en zor dönemini yaşıyor. Bu ülkeyi düze çıkaracak olan Türk milliyetçileridir. Ve Türk Milliyetçilerinin siyasi partisi MHP iktidarıdır. Bu ülke 92 yıllık döneminde çok seçim gördü ama önümüzdeki seçimin çok farklı bir anlamı vardır. Bu seçimdeki sonuçlar ülkemizin geleceğini belirleyecektir. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü etkileyecektir. O nedenle biz MHP Türk Milliyetçileri başarmaya mecburdur ve mahkûmdur. Bu süreçte bu ülkeyi seven herkesin yapacağı bir şey vardır. Herkes de elini taşın altına sokmak durumundadır. Hem ülkenin hem de çocuklarının geleceği için. Gün küsme günü değil bir olma beraber olma günüdür. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Allah yar ve yardımcımız olsun Allah çıktığımız bu yılda bizleri utandırmasın”

Editör: Haber Merkezi