HABER: AYŞE AKYÜZ


İzmir Milletvekili ve İzmir 2.Bölge Milletvekilli Aday Adayı Mustafa Moroğlu ve İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayları Mustafa Kara, Osman Nuri Özgüven Ödemiş CHP İlçe Örgütünde partililerle bir araya geldi. Vekil adayları kendilerini tanıtarak partililerden destek istediler.

Moroğlu “Ülkenin kurtuluşu CHP’nin iktidarıdır”

Moroğlu partililerle buluşmasında yaptığı konuşmada meclis gündemine bomba gibi düşen ve mecliste büyük tartışmalara ve kavgalara sahne olan iç güvenlik yasasını ele alarak açıklamalarda bulundu. Moroğlu “Türkiye’nin birinci gündemi şuan ekonomik krizdir. Esnafın çiftçinin emekçinin hali perişandır. Her geçen gün bir başka ekonomik kriz kapımızı çalmaktadır. Yolsuzluk yoksulluğun önüne geçmiş durumdadır. Bu ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı vardır. Ülkenin kurtuluşu CHP’nin iktidar olmasına bağlıdır.”

Türkiye’nin ikinci sorunun ise mecliste günlerdir tartışmaları süren İç güvenlik yasası olduğunu belirten Moroğlu “ Bu yasa ile AKP iktidarına hizmet etmeyen, herkesi suçlayabilecek gözaltı yapabilecek, tutuklayabilecek bir yasayı meclisten geçirmeye çalışıyorlar. Memlekete öyle sorunlar var ki 500 milletvekili ile çözmek mümkün değil. Mutlaka halkla birlikte çözümlenmesi gerekir. Her bahar bir barış teması işleniyor. Ne yazık ki ortada bir şey olmuyor.”

Moroğlu burada görüşmenin ardından  dün düzenlenen altına hayır şenliğine destek verdi.

Editör: Haber Merkezi