HABER:DİLEK AYVALI

Yazılı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Kartal dağındaki doğa katliamına dur diyoruz! Rantçılık uğruna ekosistemin talan edilmesine asla göz yummayacağız. Doğal güzelliğimize zarar veren akciğerlerimiz niteliğindeki bu ormanlarımızın ve yaşam alanlarımızın tahrip edilmesine karşı çıkıyor ve protesto ediyoruz. Toprak örtüsünün bozulmasına neden olan, yüzey ve yeraltı içme sularını kirleten tükenmesine neden olan, birçok bitki ve ağaç türüne zarar veren bu faaliyeti kınıyoruz. Bilime teknolojiye dayalı çevreye doğaya zarar vermeyen madencilikten yanayız.

Tarımsal alanları, doğal yaşamı, bitki ve canlı türlerine zarar verecek olan bu çalışmanın daha uygun alanlarda yapılmasının önemini belirtmek isteriz.

Oksijen kaynağımız olan bu bölgelerde aynı zamanda onlarca bitki ve ağaç türü yetişmekte olup, yüzlerce canlı türünü de ev sahipliği yapmaktadır.

VERİLECEK ZARAR KABUL EDİLEMEZ

Ayrıca tarihsel ve arkeolojik bir yapıya da sahiptir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda verilecek olan zarar kabul edilemez.

Burada bulunmamızın siyasi bir nedeni yoktur, amacımız ekolojik zenginlikler!, dolu toprağımızı, ağaçlarımızı korumak ve tarımla geçinen köylümüze destek olmak içindir. Burada yaşayan ve tarımla uğraşan halkın rızası olmadan yürütülen bu faaliyet vereceği zararlar gözden geçirilip derhal durdurulmasını talep ediyoruz.

RANTÇILIK VAR!

Tüm bu girişimlerin olumsuz sonuçlar doğuracağının ve çevrenin zarar görerek büyük ölçüde tahribata uğrayacağının bilinmesine rağmen ısrar edilmesinin önünde kesinlikle rantçılık vardır. Memleket Partisi Tire ilçe Başkanlığı olarak, Kartal dağında doğaya zarar verecek ve doğal zenginliğimizi ortadan kaldıracak hiçbir faaliyeti desteklemiyoruz. Gezegenimizin ve ekosistemin korunmasından yana olduğumuzu belirtiriz. Yasal çerçeveler içerisinde haklı mücadele veren yöre halkımızın yanında olduk yanında olacağız.”

Editör: Haber Merkezi