Kongreye katılan Genel Başkan Muharrem İnce yaptığı konuşmada Tunç Soyer'e sert sözlerle yüklendi. Konuşmaların ardından kongrede oylama başladı, liste belli oldu.

Memleket Partisi İzmir İl Örgütünde kongre heyecanı yaşanıyor. Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un tek aday olduğu kongre, Genel Başkan Muharrem İnce'nin katılımıyla, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Salona gelen Genel Başkan Muharrem İnce, salondaki coşkulu kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Salonda, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atıldı. Kongre salonunda Türk Bayrakları ve Parti bayrakları bulunurken ‘Geleceğimizi geri alacağız’ ve ‘Memleket, Adalet, Vicdan, İş’ yazılı pankartlar yer aldı.

‘GÜNEŞ İZMİR’DEN DOĞACAK’

Kongrede konuşan İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “İl kongremizi yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İzmir çok önemli, kuruluş ve kurtuluşun şehri. Memleket’in güneşi İzmir’den doğacak, tüm yurdu aydınlatacak. Bu güneşin doğmasına vesilen olan cesur yürekli Liderimiz Muharrem İnce’yi kürsüye davet ediyorum” dedi.

‘ZOR İŞLERE BAYILIRIM’

Oğuz’un ardından kürsüye gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidar mesajı verdi. İnce, “Türkiye’nin aydınlık yüzü, Atatürkçü, yurtsever, cumhuriyetçi insanların kenti İzmir. Hepinizi saygı ve sevgiyle izliyorum. Bugün bir yanılgımı söyleyeyim. Cüneyt haklı çıktı, ben yanıldım. Kongreyi aslında stadyum gibi bir yerde yapacaktık, ama ben daha biz yeni kurulduk Cüneyt dedim. Keşke demeseymişim.  Anlaşılan, 2’nci il kongreyi stadyumda yapacağız, belli oldu. Memleket Partisi’nin, ocak ayında erik ağacının dallarında karlar buz tutmuşken, ortada hiçbir şey yokken, mayısta tohumların açacağını, sonra çiçekler açacağını, sonunda kütür kütür erik olacağını görür gibi Memleket Partisi’nin iktidarını görüyorum. Zor işlere bayılırım. Ne derlerse desinler bizim yolumuz doğru bir yoldur” ifadelerini kullandı.

SOYER’E SESLENDİ: SEN KİMSİN!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Memleket’li İnce, “Türkiye’nin en büyük tarikatının adı nedir. Afişçiler tarikatı. Bu afişçiler tarikatı yeni çıktı. Bunun içinde sağcı var, solcu var, din tüccarı var, dindar geçinen var, Atatürkçü geçinen var. CHP, benim 42 yıllık mücadele verdiğim Atatürk’ün kurduğu parti. Devletin 128 milyar dolarının, kurları sabit tutmak için çar çur edildiğini, piyasaya anlattı. CHP yönetimini kutluyorum, doğru bir iş yaptı. 128 milyar dolar, sırf damat başarılı görünsün diye piyasaya peşkeş çekildi. CHP afişlerini astı, valilikler kaldırdı. O zaman, CHP doğru yapmıştır dedik. Şimdi hudut namustur afişleri var. Onu da valilikler topluyor. Hudut namustur, bu doğru bir iştir. Ama AKP’nin valilileri bu afişleri de toplattı. Yani muhalefet partileri doğru bir iş yaptı, AKP zulmetti. Gelelim Memleket Partisi’ne… Yeni kurulmuş bir parti il kongresini yapacak, gençlerimiz salonun dışına afiş asmışlar. Belediye zabıtaları bunları koparmış, atmış. Siz din tüccarı olsanız ne olur Atatürkçü olsanız ne olur. Mültecilere bakarım diyordun, flamingoların da başkanıyım diyordun. Flamingolara itirazım yok ama numaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiği bilmiyorsun!  Sen kimsin benim afişlerimi söküyorsun! Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bu afişler diğer partilerinkine benzemez. Onlarda belediye rantı, hazine parası yok. Gönüllülerin parası var. Kaç paraysa bayrakların faturası Büyükşehir Belediye’sine götürüyorsunuz, kendi maaşından partimize bağış yapmasını istiyorsunuz” diye konuştu.

 ‘ARTIK MEMLEKET VAR’

Soyer’e sert çıkan İnce, konuşmasının şöyle sürdürdü: “Ben sizi çıkaramadım, Memleket Partisi’ni çıkaramadım diyorsan, hatırlatayım. Hani yerel seçimlerden önce ben ameliyatlıyken beni aradın, ‘Burada birkaç ilçede sıkıntımız var, sizin burada taraftarlarınız var, gelseniz bana yardımcı olsanız’ demiştim. Bende ameliyatlıyken buraya gelip miting yapmıştım ya, o kişiyim ben. Gün olur devran döner. Ha şunu diyorsan, kardeşim hizmet yapayım ya da yapmayayım, İzmir’de seçim çantada keklik, diyorsan. Öyle değil artık seçenek var, Memleket Partisi var.  Gerçek Atatürkçülerin gerçek cumhuriyetçilerin partisi burası. Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan etkilenir. AKP ile mecliste yan yana durunca arkadaşlar etkilenmiş. Demokrat olun. Genel merkezdekilerin gözüne girmek önemli değil milletin gözüne girin.”

‘BÖLEN DEĞİL GÖRENİZ’

‘Bazıları diyor ki siz, bölen misiniz?’ diyerek konuşmasını sürdüren İnce, “Rahmetli Ecevit’e de böyle demişlerdi. Ecevit başbakan oldu, ama ona bölen diyenler olamadı. Biz bölen değil, geleceği göreniz. Üç sene önce ben kazanırsam döviz düşer, yorgun Erdoğan kazanırsa dolar 8 ila 9’a yükselir demedim mi? Oldu mu, oldu” dedi. CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne katılan Menemen önceki dönem Belediye Başkanı Tahir Şahin’in son yerel seçimlerde CHP tarafından aday gösterilmemesine değinen İnce, “Menemen’de başarılı bir belediye başkanı var. Adam başarılı. Aday yapmadılar. Neden yapmadılar? Muharrem İnce’ye destek verdi diye. Hay Muharrem İnce kadar taş düşsün kafana! Aday yapmadın, sonra ne oldu. Belediye başkanını tutukladılar. Mecliste çoğunluk var, meclis kendi içinde seçim yapıyor kendi meclis üyeleri AKP’nin adayına oy veriyor. O meclis üyelerini genel merkez yazdı. Bölen kim? Soruyorum size… Biz bir göreniz, onlar bir bölen. Önümüzdeki bir yıl içinde kimin gören olduğunu kimin bilen olduğunu herkes bilecek” ifadelerini kullandı.

‘BURASI YOL GEÇEN HANI DEĞİL’

Mülteci meselesine de değinen İnce, “Burası yol geçen hanı değil. Günde 5 bin kişi benim sınırlarımdan içeriye giremez. Hepsini geri gönderirim. Bu faşistlik değildir ama bunu anlayamayanlar gerizekalıdır. Allah’ın izni, milletin isteği ile Memleket Partisi iktidarında ve benim Cumhurbaşkanlığımda birinci işim Esad ile görüşmek olacak” dedi.

‘TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İSTİYORUZ’

Memleket Partisi iktidara geldiğinde yapacağı çalışmaları ve izleyeceği politikaları aktaran İnce, “Bana seçim döneminde senin hiç camide çekilmiş fotoğrafın var mı diye sordular. Ben de dedim ya biz camiye fotoğraf çekilmeye değil ibadet etmeye gidiyoruz. Cumhurbaşkanı olduğumda rektör atama yetkimi kullanmayacağım.  Biz bu ülkede Memleket Partisi olarak kuvvetler ayrılığı istiyoruz, hukuk devleti istiyoruz. 85 milyonun güvenebileceği bir sandık güvenlik sistemi istiyoruz. Torpil yerine liyakat istiyoruz. Engelsiz bir sokak, okul ve şehir istiyoruz. İsrafın yok olmasını istiyoruz. Adaletli ücret dağılımı, güvenilir veriler, yalan söylemeyen TÜİK istiyoruz. Canlıya beyaz et demeyen Cumhurbaşkanı istiyoruz. Mikrofonu eline aldığında sanat diyen siyasetçi istiyoruz. Kendiliğinden yıkılmayan binalar, sokaklarda boğulmamak istiyoruz. Bağımsız bir Merkez Bankası istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün üreten, marka oluşturan, tasarım yapan bir memleket istiyoruz. Yeniden kendi kendine yeten yedi ülkeden biri olmak istiyoruz. Kadınların iş gücüne katılım oranının yükselmesini istiyoruz. Tam bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Bebek bezinden KDV alıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bunu almayacağım. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti geleceği çocuğun kakası üzerine mi kuruyorsunuz!” açıklamalarında bulundu.

'ATATÜRK'E DİL UZATAN, PARTİDE BARINAMAZ'

18 Eylül’de yapılacak olan kurultaya tüm delegasyonun davetli olduğunu belirten Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Çoluk çocuk, cümbür cemaat; orada şenlik olacak şenlik… Törenler, kurultaylar bir başlangıcı diriltmek içindir. Herkesin bir partisi var bu ülkede, bir Atatürkçülerin partisi kalmadı. Siyasetçilerin bir duruşu olur, duruşu. Biri diyor ki iki yıl içinde göndereceğiz, biri diyor ki ben flamingoların bile başkanıyım. Bir diğeri diyor ki 10 kat fazla su parası alacağım. Bayramda gezmeye giden bir daha geri gelemez. Şiddete bulaşırsan derhal kapı dışarı. Hepsini kayıt altına alacağız. Duruşunuz olacak duruşunuz. Herhangi bir olay karşısında aynı şeyi söyleyeceğiz. Bizim ilkelerimiz var. Öncelikle Atatürk’e dil uzatanlar bu partide barınamaz. Sonra terörün her türlüsünü kınayacaksın. Kadına şiddeti, çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin, ayrımcılık yapmayacaksın. Bu partide kimin Türk kimin Kürt olduğunu, kimin Sünni kimin Alevi olduğunu kimse konuşmayacak. Yasak! Ayıp ya ayıp… Dürüst olmak ahlaklı olmak bizim elimizde. Hepinizi kurultaya bekliyorum” diye konuştu.

DİVAN BAŞKANI USLUER OLDU

Kongrenin divan başkanı Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer oldu.

 ‘ZORU BAŞARACAĞIZ’

Kongrede konuşan Memleket Parti’li Usluer, “Bugün bizlere çok büyük bir heyecan, çok büyük bir coşku yaşattınız. İzmir farkını gösterdiniz. Zoru başarmak için Türkiye’de çok ses tek yürek olduk. Neden, zor için yola çıktık? Çünkü, iktidar yönetemiyor ama muhalefet de büyümüyor. Muhalefet bekliyor ki; iktidar kaybetsin, sıra bana gelsin, ben kazanayım. İşte bunun için itiraz ettik. İtaat etmeyeceğiz dedik ve bunun için bir yol açtık. Zoru seçtik ama zoru başaracağız. Yapamazlar yapamayacaklar diyorlar zoru başarmak için yapacağımıza inanarak umudu örgütlemek üzere yola çıktık. Ayağımıza takılan taşları yine ayağımızla iteceğiz. Ele ele vererek omuz omuza yürüyerek birlikte başaracağız. Aza razı olmadık, çoğa mağlup olmadık. Çünkü inanıyoruz; genel başkanımızın önderliğinde yürüdüğümüzde birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Ne cumhur ne millet tek yol memleket diyerek yola çıktık. Buradan tek yürek olarak çok sesle diyoruz ki; yaşasın cumhuriyetçi demokrat memleket partisi” diye konuştu.

OĞUZ, TEK ADAY

Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz, il başkan adayı olarak önerildi. Oğuz'un aday olmak için yeterli imzaya sahip olduğu bilgilendirmesi yapıldı.

‘84 MİLYONU BARIŞTIRACAĞIZ’

Kongrede adaylık konuşmasını yapan İl Başkanı Cüneyt Oğuz, şunları söyledi: “4 Eylül’de Sivas’ta başlayan yolculuk aslında Memleket Partisi’ni kurmak için değildi. Memleket Hareketi’nin öncüsü Muharrem İnce ile ülkeyi karış karış gezdik, vatandaşlarımızı dinledik. Almış olduğumuz telkinler; halkın iktidardan mutsuz olduğuydu. Ayrıca, mevcut muhalefetin de bu başarısız olduğunu duyduk. Ve 17 Mayıs’ta partimizi kurduk. 1 Haziran itibarıyla İzmir’deki görevlendirmeleri yaparak çalışmalarımıza başladık. Kısa bir zamanda İzmir’in çoğu ilçesinde örgütlendik, kongrelerimizi yaptık. Hedefimiz örgütlenmemizi yıl sonuna kadar tamamlamak. İzmir’de olmak, yaşamak çok önemli. İzmir’de yaşayan tüm arkadaşlarımızın üzerine düşen bir sorumluluk var. İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun kentidir. Bizler bu medeniyetin temsilcileriyiz. O yüzden diyoruz ki; güneş İzmir’den doğacak, Türkiye’yi aydınlatacak. Memleket Partisi hızla büyüyor. 84 milyonu kucaklayacağız ve barıştıracağız. Ardından ekonomik büyümeyi sağlayacak ve bunu adil bir şekilde 84 milyona paylaştıracağız. Gelecek nesillere sağlam bir memleket bırakma zorunluluğumuz var. Bu sorumluluk içinde öncelikle memleketimize sahip çıkacağız. Adil olacağız, vicdanlı olacağız, adaletli olacağız. Adalet, güven ve huzur sağlar. Bizim de hedefimiz bunu Türkiye’ye getirmek.”

Editör: Haber Merkezi