Ödemiş Emniyet Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu eski Üyesi Mehmet Yeşil, Ödemiş Belediyesi’nin pazartesi günkü haziran ayı olağan meclis toplantısında motodrag pisti konusunun görüşülmesi sırasında CHP’li meclis üyesi Cevdet Ayhan’ın kullandığı sözlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.
Meclisin olağan gündem maddeleri tamamlandıktan sonra dilek ve temenniler bölümünde bağımsız belediye meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına’nın, Belediye Başkanı Bekir Keskin’e motodrag pistinin son durumunu sorması üzerine AKP’li meclis üyesi İsmail Gölcük ile CHP’li Cevdet Ayhan arasında sert bir diyalog yaşanmıştı.   
Cevdet Ayhan “Burada memleket meselesi konuşuyoruz” diyen İsmail Gölcük’e “Hadi canım ne memleketi, meselesi! Kime ne faydası var. Ne kazanç getirecek, kim eve ekmek götürecek!” gibi ifadeler kullanmıştı.
Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Mehmet Yeşil, “Spor Toto’nun hibe desteği ile ilçemiz Ödemiş’e yapılması planlanan motodrag pisti ile ilgili bir aksama yaşandığının pek tabi farkındayız. Konunun taraflarıyla sürekli irtibat halindeyiz. Spor Toto ile yapılan görüşmeler öncesi ve sonrası tarafımıza verilen sözler nedeniyle şu an beklemedeyiz. Bu işin peşini bırakmak gibi bir niyetimiz yok. İlçemizdeki motor sporlarına ilgi duyan arkadaşlarımızın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki motorcu camiasının kitlesel eylem yaparak ilgililer üzerinde bir kamuoyu baskısı oluşturma taleplerini de ayrıca değerlendiriyoruz” dedi.
“YAKIŞMADI!”
Yeşil tüm iyi niyetleriyle bu konuda verilen sözlere dayalı olarak beklemede oldukları sırada geçtiğimiz gün yapılan ve ÖRT ekranlarından canlı olarak izlediği Ödemiş Belediyesi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısında CHP’li bir meclis üyesi tarafından yapılan talihsiz bir açıklama üzerine bu demeci verme zorunluluğu doğduğunu ifade etti.
Mehmet Yeşil, “Haziran ayı olağan meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmında motorcu camiasına her daim katkı sunan ve motodrag konusunu sürekli gündemde tutarak unutulmasının önüne geçen bağımsız belediye meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına Belediye Başkanı sayın Bekir Keskin’e motodrag pisti ile ilgili son durumu sormuştur. Sayın başkan tüm içtenliğiyle meseleyi bütün ayrıntılarıyla birlikte meclise anlatarak, sıkıntı yaşanan noktaya dikkat çekmiştir. Yine iktidar partisine mensup belediye meclis üyesi İsmail Gölcük de meclise ve belediye başkanına bu konuyla ilgileneceği sözünü vermiştir. Meselenin çözüme kavuşması yolunda bana göre sağlıklı adımlar atılmıştır. Ne var ki neden ve nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde CHP belediye meclis üyelerinden Cevdet Ayhan gerginlik yaratarak siyasi duruşuna, doktorluk mesleğine, aydın kimliğine hele hele spor kulüplerinde ve spor derneklerinde yöneticilik yapmış biri olarak spor adamlığına yakışmayacak ifadeler kullanmıştır. Konunun görüşmeye kapatılması gerektiğine yönelik İsmail Gölcük’e çıkışan Cevdet Ayhan ‘Burada memleket meselesi konuşuyoruz’ diyen İsmail Gölcük’e ‘Hadi canım ne memleketi, meselesi! Kime ne faydası var. Ne kazanç getirecek, kim eve ekmek götürecek!’ gibi ifadeler kullanarak camiamızı üzmüştür” şeklinde konuştu.
“SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Spor ve sporcular adına bu projeye sahip çıkacaklarını kaydeden Yeşil açıklamalarını şöyle tamamladı: “Söz konusu projenin ilçemize sosyal ve mali yönden katkılarını ancak ufku geniş insanlar görebilir. Bu yüzden çağdaş düşünce ve sosyal demokrasiye aykırı söylemleri nedeniyle camiamız olarak Dr. Cevdet Ayhan’ı kınıyoruz. Kendisinin Mustafa Kemal Atatürk’e ait şu sözü tekrar tekrar okumasını da ısrarla tavsiye ediyoruz. ‘Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”
Editör: Haber Merkezi