HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Belediye Meclisi, İstiklal Marşı Şairi, dava ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy ile görevi başındayken şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isimlerinin ilçedeki iki ayrı sokağa verilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Ödemiş Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Başkanlığı’nda yapıldı.

Gündeme ilişkin çeşitli maddelerin ele alındığı toplantıda ilçedeki Zafer Mahallesi Ortaç Sokağın isminin Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Süleyman Demirel Mahallesi, 1013 Sokak’ın Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Sokak olarak isim değişikliğine oy birliği ile karar verildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Her medeniyeti ayakta tutan belli değerler ve bu değerleri simgeleştiren kanaat önderleri vardır.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, medeniyetimizin sembol isimlerinden birisidir. Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak görevidir. Onun hatıralarına sahip çıkmak geçmiş ve geleceğe karşı en önemli sorumluluğumuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelenin mimarlarından olan tarihimizin değerli şairlerinden Mehmet Akif Ersoy’un isminin Ödemiş’te yaşatılması bizleri mutlu etmektedir. Destek veren belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Başkan Badem ayrıca İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın da isminin Ödemiş’te yaşatılması için sokağa isminin verilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi