HABER / DİLEK ACAR ÖZDEMİR

2014 yerel seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek olan yeni Büyükşehir yasasına göre, Büyükşehir’e bağlanacak olan ilçe belediyelerin 1/5000 nazım imar planlarındaki değişiklikler önce ilçe belediyesi meclisinde sonra da büyükşehir belediye meclisinde görüşülerek onaylanacak. 1985 yılından bu yana revizyonu yapılmayan 1/5000 nazım imar planı Şubat ayı meclisinde komisyona havale edildi. Komisyonda incelenen imar revizyon planı bugün son Ödemiş Belediye Meclisinde görüşülerek onay verilmesi istenecek.

2014 yerel seçimler öncesi Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Tozlu, Ödemiş’in kaderini değiştirecek olan İMAR REVİZYONU ile ilgili özellikle Ödemiş Belediye Başkan Adaylarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının sahip çıkmaması konusunda sitemlerini dile getirdi. Tozlu Ödemiş için büyük önem taşıyan İMAR REVİZYON planının şeffaf olmadığını iddia ederek, apar topar yürürlüğe sokulmak istenen İMAR REVİZYONUYLA beraber birçok vatandaşın maddi anlamda canı yanıp mağdur olabileceğine dikkat çekti.


1/5000 Lik İmar Planı Sır Gibi Saklanıyor

Tozlu yaptığı açıklamada, “İmar Planı revizyonu 3 Mart 2014 pazartesi günü yani bugün yapılacak son meclis toplantısında, yangından mal kaçırır gibi mevcut meclis üyelerinin onayına sunulacak. Soruyorum ne bu acele, birilerinin acil çözülmesi gereken problemi mi var? Yoksa büyük rant mı sağlanacak küçük bir azınlığa, yine gariban vatandaşın mağdur olduğu bir uygulamaya mı devreye girecek.  1/5000’lik imar planı sır gibi saklanıyor. Sözde meslek odalarının fikri sorulmuş ama sadece mevcut 1 /5000’lik imar planı var ortada. Meclis üyelerimiz, CHP’lisi Ak Partilisi, bu vebal sizin omuzlarınızda. Böyle bir çalışmayı ne kadar tanıttılar sizlere, mevcut durum bu idi, yeni yapılan düzenleme de bu diye paftaları size verdiler mi? Gidin bu konuda güvendiğiniz kişilerden, uzmanlardan fikir alın, bilgi sahibi olun. İçiniz rahat olsun dediler mi? Ama duyduğumuza göre başkan ve ekibi tüm dönemde, sizin fikrinize ihtiyaç bile duymamış. Kamuoyunda algı bu, kusura bakmayın, Ama bu gün o gün değil, evet bu revizyon yapılabilir. Hatta çok titiz bir çalışma ile yapılmalıdır da. Ama kapalı kapılar ardında değil” dedi.

 “İlçem adıma şeffaf olmayan kimin kayrılıp kayrılmadığının belli olmadığı, son saniyede vebali sırtınıza yüklenmeye çalışılan bu karara ne olur dur deyin”

“Birkaç vatandaşımızın yerinde yeşil alanı konuta çevirdik. Başkasının yerini de yeşil saha yaptık ama 18.madde uygularız adaletli olur denecektir” diyen Tozlu “ İyi o zaman 18 uygulayacağınız bölgeleri görseydik. Hep komisyona havale ettik, konu komisyon da diye geçiştirildi. Bu iş ne zaman başladı ki bu güne kadar yeterli izahı meclis üyelerine ve kamuoyuna yapma gereği bile duyulmamış demek ki. İmar komisyonu da sıkıntılıdır mutlaka çok içlerine sindiğini sanmıyorum. Ama bu konuda mevcut imar komisyonu yeterli olabilir mi? Bir de şu büyükşehir’e geçince bu işler zor olacak lafına inanamıyorum. Evet, daha şeffaf olacak, adam kayrılmayacağı için, zorluk buysa zor olacak. Büyükşehir ilçelerin taleplerine köstek değil destek olacak, ama şeffaflığı önde tutacak. Sayın Belediye meclis üyelerim, partilerin isimleri bu tür kararlarda hiç önemli değil. Çocuklarımıza veremeyecek hesabımız olmasın. Sizleri birçok konuda eleştirdiler sayın meclis üyelerim ama bir şeyi de arkadan eklediler DÜRÜST ARKADAŞLAR olması gereken de buydu zaten. Sizlerden ilçem adıma şeffaf olmayan kimin kayrılıp kayrılmadığının belli olmadığı, son saniyede vebali sırtınıza yüklenmeye çalışılan bu karara ne olur dur deyin. Baskılar olabilir, benim bu yaptığım açıklamayı cesaret olarak algılayanlar bile var. Sizler çok daha cesursunuz bunu biliyorum. Meclis salonunda belki de 3- 5 dakika ekrana yansıtılacak paftayı, içeriğinden bir haber olarak onaylamanız istenecek sizden. Her santiminin inceden inceye mevcut durum pafta ile mukayese edilmesi gereken paftaları, kaldırın elleri, bir an önce onaylansın ama vebali sizin olsun yaklaşımına ne olur destek olmayın. Bu açıklamamdan sonra sorun bilenlere, nedir, biz neyi imzalıyoruz arkadaş. Bu konuda sağduyulu davranacağınıza olan inancım tamdır. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu ilçe hepimizin” dedi.

İMAR REVİZYONU MECLİS ÜYELERİNİN ONAYINA BIRAKILDI

Komisyon üyeleri olan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mualla Akgün, Kadir Coşar ve Şevket Hasırcı tarafından; İmar revizyonu Ödemiş ilçesi bütününde yapıldığı için inceleme süresi yetersiz kalmıştır. Bu uygulamadan dolayı kazanç ve mağduriyetlerin olacağı kaçınılmazdır. Komisyonumuza havale edilen ve tarafımızdan incelenen 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına ve raporuna ilişkin olarak özetlenen bilgilerin Belediye Meclisince görüşülmek üzere sunulmasına karar verildi.

 

Editör: Haber Merkezi