Bayındır ilçesi Lütuflar Köyü civarlarında 25 Temmuz 2017 tarihinde saat 16.30’da çıkan ve rüzgârın da etkisiyle büyüyen orman yangınında 750 hektarlık orman alanı zarar görmüş, söz konusu yangına 4 uçak, 9 helikopter, 126 arozöz ve 12 dozer ile 18 dakika gibi kısa bir sürede müdahale edilerek, yangın söndürülmüştü.

Yangından hemen sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bayındır Orman İşletme Müdürlüğünce hasar tespit çalışmaları yapılıp, yanan ağaçların enkazlarını alandan temizleme çalışmalarına başlanmış, çalışmaların tamamlanmasının ardından yanan alanda ilk fidanlar 25 Kasım 2017 tarihinde toprakla buluşturulmuştu.

Şu anda Bayındırdaki yangın bölgesinde ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar alana toplam 75 bin adet fidan dikildi ve 2 ton tohum atıldı. Söz konusu alana Mart ayı sonlarına kadar toplamda 1 milyon fidan dikilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ; yaşanan yangınların bütün ülkeyi üzdüğünü vurgulayarak şunları söyledi:  “Yanan ormanlık alanların bir metrekaresi bile farklı bir maksatla kullanılamaz. Söz konusu sahalarda meydana gelen yangınların izlerini silmek için ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır.  Ancak bu fidanları dikmekle iş bitmiyor onların korunması ve yaşatılması gerekiyor. Bu bizim işimiz ancak vatandaşlarımızdan da gelecek nesillere yeşil bir şehir yeşil bir ülke bırakmak için ormanların korunması konusunda duyarlılıklarının devamını istiyoruz.” dedi





Editör: Haber Merkezi