İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanması ile boş kalan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ömer Yahşi atandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Ömer Yahşi, daha önce İstanbul Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu. Ömer Yahşi'nin ismi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü için de geçmekteydi. 


Ömer YAHŞİ Kimdir? 

1977 yılında Erzincan’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.2002 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Kamu Yönetimi bölümünü, 2012 yılında Adalet bölümünü bitirdi.2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

Mesleki kariyerine öğretmen olarak başlayan Ömer YAHŞİ, sırası ile müdür yardımcısı, kurucu müdür, müdür, şube müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini yürüttü. Son olarak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü görevini yürütmekte iken Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

Halen Marmara Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde doktora yapan Ömer Yahşi, İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi