ÖZEL HABER:CEREN ERCİH/MEHMET NAZ
Ömer Dinga, Levent sokağında işlettiği markette okuduğu kitapları satışa çıkardı. Yaklaşık iki aydır marketinde kitap satışı yapan Dinga Dünya Klasikleri, , Türk Klasikleri, Macera, Gerilim, Gençlik romanlarını satıyor.  6 yıldır işlettiği markette yeni bir uygulamaya adım atan Dinga, günümüz gençliğinin kütüphaneye gitmediğini, harçlıklarını kitaba yatırmadığını gördükçe üzüldüğünü, mahallesindeki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilmek adına geçmişte okuduğu kitapları 4 TL’den sattığını belirtti. Dinga: “ Devir teknoloji devri ve çocuklar kitap okumuyor. Hatta kitaplara para vermeye yönelmediklerini gördüğüm için kitapları getirdim ve faydası oldu hiç ummadığım çocuklar kitap aldı” dedi.
83 kitap satıldı
Kısa bir süre içerisinde 83 kitap sattığını kaydeden Dinga, “Yaklaşık bir buçuk, iki aydır kitap satıyoruz. 450-500 civarı kitap var bu kitapların genelini okudum.  Şu ana kadar ise 83 kitap sattım.” Yeterli talebi gördüğü takdirde gençlerin okuma çabalarına yönelik işlerini büyütebileceğini belirten Dinga, kitap satmaya başladıktan sonra müşterilerinin tepkilerini ise şu sözlerle aktardı: “Çoğu müşterim kitapları görünce merak etti ve kitapları sordu. Kendi okuduğum kitapları satıyorum dediğimde ise şaşırıyorlar. Fiyatından dolayı da kitaplarım rağbet görüyor.”
Günümüz çocuklarının kütüphaneye gitmemesine de üzüldüğünü dile getiren Dinga, Dünya ve Türk klasiklerinden ziyade en çok korku ve gerilim kitaplarını sattığını, özellikle 13-18 yaş aralığında müşterileri olduğunu kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi