HABER:AYŞE AKYÜZ
 Ödemiş Ülkü Ocaklarınca Salı Pazarı'nda düzenlenen, 50 çocuğun sünnet edildiği 12.Geleneksel Sünnet Şöleni'nde, Gazi Umurbey Mehteran takımı ile halk oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu.

Şölende, Mehmet Sait-Fadime Erboğa çiftinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdiği üçüzleri de sünnet oldu.1 yıl önce Ödemiş’e taşınan Erboğa ailesinin üçüzleri sünnet kıyafetleriyle törenin ilgi odağı oldular. 

Baba Mehmet Sait Erboğa, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdikleri için bebeklerine onun ismini verdiklerini belirtti.

''Bizi bölmeye çalışanlar elbette cezalarını çekecekler''

Bebekleri doğarken Mardin'de yaşadıklarını, geçim sıkıntısı nedeniyle yaklaşık dört ay önce Ödemiş'e geldiklerini anlatan Erboğa, asgari ücretle inşaatlarda çalıştığını söyledi.

Terör olaylarına da değinen Erboğa, "Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bizi bölmeye çalışanlar elbette cezalarını çekeceklerdir. Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Herkesi barış için çalışmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı "altın" hediye etmişti

Erboğa çiftinin üçüz bebeklerine "Recep", "Tayyip", "Erdoğan" adını koyduğunu öğrenen Cumhurbaşkanı, hediye olarak "altın" göndermişti.
7,5 aylık dünyaya gelen üçüzler, solunum sıkıntısı çektikleri için tedavi altına alınmış sağlıklarına kavuştukları zaman da isim sırasına göre taburcu edilmişti. 

Poyraz ; “Türk Milleti bir bütündür.”

Ödemiş Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Poyraz ; “Doğusundan, batısına, kuzeyin ’den güneyine farklı kültürlerle, farklı renklerle Türk Milleti bir bütündür. Bölünemez, parçalanmaz, ayrıştırılamaz. Bu milletin arasını dünden bugüne sağcı-solcu, Kürt –Türk diye nifak tohumu ekmek isteyenler bu milletten hak ettikleri cevabı almışlardır ve alacalardır” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi