Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen son dakika habere göre ise, depremin şiddeti 5,2 olarak ölçüldü. Kandilli'nin verilerine göre, son 20 günde Manisa genelinde 100'den fazla deprem meydana geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Kerem Kadir Oğuz, depremlerin fay hatlarındaki enerji boşalmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtmişti.
Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 16.09'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Manisa'nın Selendi ilçesi. Son dakika habere göre, yerin 5 km derinliğinde meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 4.9 büyüklüğündeki depremin 8.81 kilometre derinlikte oluştuğunu duyurdu.
Pek çok yerde hissedildi
Manisa’da şiddetli olmak üzere İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya’da da hissedilen deprem sırasında bir çok yerleşim merkezinde halkın panik halinde sokaklara döküldü. Yetkililer ilk bilgilere göre depremde hasar ve yaralanan olmadığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi